středa 23.02.2022

Výtěžek z aukce dresů daruje LFA obcím na jižní Moravě

Výtěžek z aukce dresů daruje LFA obcím na jižní Moravě

středa 23.02.2022
Ligová fotbalová asociace věnovala výtěžek z charitativní dražby unikátních hraných dresů na pomoc obcím zasaženým tornádem, které se prohnalo v části jižní Moravy na konci června minulého roku. Shodné částky ve výši 37,5 tisíce korun poputují obci Hrušky na rekonstrukci tamního kostela a fotbalovému oddílu v Hodoníně na opravu hřiště a kabin.

Ligová fotbalová asociace tímto vydala prostředky získané v dražbě hraných dresů z předešlých soutěžních ročníků, které nosili nejlepší špílmachři svých týmů, kteří vévodili statistikám v kategorii Přihraj:Král asistencí. „Loni v červenci jsme ihned po katastrofální události zorganizovali aukci velmi unikátních fotbalových dresů. Dražitelé současně věděli, že výsledné ceny budou použity právě na pomoc obcím na jižní Moravě. Po vybrání všech peněz se LFA rozhodla podpořit dva subjekty v nejvíce zasažené oblasti a rovným dílem rozdělíme celkových 75 tisíc korun,“ řekl k výsledkům aukce Štěpán Hanuš, ředitel PR a komunikace Ligové fotbalové asociace. V aukci se dražily atraktivní sběratelské kousky, ve kterých odehráli několik zápasů FORTUNA:LIGY hráči jako Jakub Pešek, Petr Ševčík nebo Nicolae Stanciu.

Jedním z příjemců daru je obec Hrušky, kterou ničivé tornádo zasáhlo nejcitlivěji a své si s přírodním živlem užili také v Hodoníně, kde tornádo řádilo mimo jiné na fotbalovém stadionu. „Kromě poškození střechy tribuny na hlavním stadionu nám vznikla obrovská škoda na hřišti s umělou trávou. Každý finanční dar proto potěší a v dnešní době obzvlášť. Jsme velmi potěšeni a je nám ctí, že profesionální fotbal dokáže pomoci spolkům na výkonnostní úrovni jako je náš oddíl a mockrát za tuto pomoc děkujeme,“ děkoval za dar předseda oddílu FK Hodonín Vlastimil Polák.