pondělí 05.10.2020

MALL.CZ Hráč a Trenér měsíce září: Ocenění získali Hložek a Látal

MALL.CZ Hráč a Trenér měsíce září: Ocenění získali Hložek a Látal

pondělí 05.10.2020
Ocenění MALL.CZ Hráč měsíce za září ve FORTUNA:LIZE míří na Spartu, v hlasování fanoušků zvítězil Adam Hložek. Ocenění pro trenéra získal kouč Olomouce Radoslav Látal.

MALL.CZ Hráč měsíce: Adam Hložek (AC Sparta Praha)

Fotbalisté Sparty navázali na úspěšný vstup do nové sezony FORTUNA:LIGY a ke dvěma srpnovým výhrám přidali v září další tři vítězství ze třech odehraných zápasů. Sparta tak v září udržela stoprocentní bilanci a jednou z hlavních tváří úspěšného startu byl i Adam Hložek.

Osmnáctiletý ofenzivní fotbalista během úvodních šesti kol zaznamenal čtyři trefy a stejný počet asistencí. Konkrétně v září pak zasáhl do všech tří zápasů a kvalitní výkony podpořil i třemi přesnými zásahy a jednou asistencí.

Hned dvakrát se Hložek trefil do sítě Karviné při výhře Sparty 5:2 a gól a asistenci přidal také proti Zlínu, který Letenští porazili 3:1. „Naprázdno“ vyšel jen proti Příbrami (3:1), kde krátce po zahájení druhého poločasu musel střídat kvůli zranění.

MALL.CZ Trenér měsíce: Radoslav Látal (SK Sigma Olomouc)

Sigma je příjemným překvapením začátku sezony FORTUNA:LIGY. Olomoučtí fotbalisté v srpnu zahájili sezonu výhrou 1:0 s Libercem a poté padli na Spartě 0:3. V září však neztratili ani bod.

Uplynulý měsíc Látalův tým zahájil domácí výhrou 3:0 nad Bohemians 1905, na kterém se podíleli dvěma góly Houska a jedním zásahem Chytil. Následoval duel na hřišti nováčka ze Zbrojovky Brno, kde Sigma dvakrát prohrávala, ale vývoj otočila a po gólech Greššáka, Černíka (vlastní), Falty a Zifčáka slavila výhru 4:2. Září pak zakončila třemi body ze hřiště Zlína, kde rozhodl jediný gól Zmrzlého.

Látalovi svěřenci v září zářili, připsali si tři výhry ze tří zápasů.