čtvrtek 22.02.2024

Jurečka, Moses a Daníček znají své tresty za vyloučení

Jurečka, Moses a Daníček znají své tresty za vyloučení

čtvrtek 22.02.2024
Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace se na svém zasedání zabývala hned trojicí vyloučených hráčů. Útočník Slavie Václav Jurečka dostal trest na tři zápasy, Vlasimil Daníček ze Slovácka na dva zápasy a stejně dlouhou dobu bude Karviné chybět David Moses. DK řešila také chování fanoušků na tribunách.

Komentář předsedy DK Richarda Bačka: Disciplinární komise LFA kvalifikovala disciplinární přečin Václava Jurečky jako přečin Tělesného napadení podle § 48 odst. 1 Disciplinárního řádu FAČR. Za tento přečin může být hráči dle Disciplinárního řádu FAČR uložen trest zákazu závodní činnosti až na 2 měsíce. Po posouzení všech skutečností a s ohledem na dlouhodobě ustálenou rozhodovací praxi se DK LFA rozhodla udělit hráči trest zákazu činnosti na 3 soutěžní utkání.

Rozdílem v trestech pro hráče Vlastimila Daníčka a Václava Jurečky spočívá ve faktu, že hráč Slovácka netrefil svého protihráče do oblasti hlavy a obličeje. V obou případech bylo zohledněno, že úder loktem do oblasti hlavy nebyl veden vyšší intenzitou. V opačném případě by udělený trest musel být vyšší. Jako takový je možné uvést případ Rigina Cicilii ze Slovácka, jenž od DK LFA v této sezoně obdržel trest na čtyři soutěžní utkání.

Všechna rozhodnutí z dnešního zasedání Disciplinární komise LFA v komuniké.


Dokumenty