středa 05.04.2023

Pátý Přihraj:Král asistencí je z Hradce Králové, Smrž připravil tři góly i další šance

Pátý Přihraj:Král asistencí je z Hradce Králové, Smrž připravil tři góly i další šance

středa 05.04.2023
Praha – FORTUNA:LIGA zná jméno nového Přihraj:Krále asistencí. Za období 21. – 25. kola ligy se jím stal královehradecký záložník Vojtěch Smrž. Ten v uvedeném rozmezí vytvořil svým spoluhráčům celkem pět gólových šancí a zapsal tři asistence.

Šestadvacetiletý fotbalista patří ke stálicím základní sestavy Hradce Králové. V posledních třinácti ligových zápasech nechyběl na hřišti ani minutu. Když k tomu připočteme velmi slušnou kopací techniku, není divu, že Smrž zabodoval také v metrice Přihraj:Král asistencí.

Na její přední pozice se dostal díky parádnímu představení na půdě ostravského Baníku, kde "Votroci" zvítězili 2:0 a Vojtěch Smrž měl velký podíl na obou gólech královehradeckého mužstva. Nejprve ve 23. minutě přesným centrem z rohového kopu posadil míč na hlavu svého spoluhráče Michala Leibla, jenž otevřel skóre. Laštůvka letěl vzduchem marně. 

Po změně stran Smrž využil nedorozumění mezi domácím brankářem Laštůvkou a obráncem Lischkou, bez váhání se zmocnil míče, předložil ho Matěji Rynešovi, který pojistil vítězství Hradce Králové. Borec, jenž s fotbalem začínal v Jiskře Rapotín, třetí asistenci zapsal opět ve venkovním duelu – tentokrát ve Zlíně, kde po pasu hlavou skóroval Matěj Koubek.

Vojtěch Smrž je tak po Marku Matějovském, Petru Ševčíkovi, Casperu Højerovi a Antonínu Růskovi pátým vítězem metriky Přihraj:Král asistencí v probíhajícím ročníku FORTUNA:LIGY.

Více informací o statistice Přihraj:Král asistencí naleznete zde.



Podívejte se na gólové přihrávky Vojtěcha Smrže

FC Baník Ostrava – FC Hradec Králové 0:2 (přihrávka na gól na 0:1)

FC Baník Ostrava – FC Hradec Králové 0:2 (přihrávka na gól na 0:2)

FC TRINITY Zlín – FC Hradec Králové 2:2 (přihrávka na gól na 1:1)

Úvodní fotografie: fchk.cz