neděle 24.05.2020

Trenéři mohou do šaten od pondělí

Trenéři mohou do šaten od pondělí

neděle 24.05.2020
Po celé ČR platí ještě do nedělní půlnoci přísná pravidla pro pořádání sportovních akcí, kterých se může zúčastnit maximálně 100 osob a sportovcům zůstávají kompletně uzavřeny všechny vnitřní prostory včetně šaten, sprch apod. Na základě debaty a věcného jednání s Ligovou fotbalovou asociací vydalo Ministerstvo zdravotnictví v úterý 19. května mimořádné opatření, kterým upravila pravidla výslovně pro dohrávané utkání 23. ligového kola mezi Teplicemi a Libercem. Díky tomuto opatření se v sobotu mohlo utkání na stadionu zúčastnit až 150 osob a současně ve svém opatření povolilo Ministerstvo použití šaten, avšak výslovně pouze hráčům a rozhodčím.

O této skutečnosti byly oba kluby sobotního duelu s dostatečným předstihem seznámeny a LFA o tom mj. informovala v článku po zasedání Ligového výboru ve středu 20. května. S ohledem k tomu LFA nemohla trenérům a dalším členům realizačního týmu povolit vstup do kabin a zároveň požádala všechny aktéry utkání, především hráče obou mužstev, aby se v šatnách zdržovali jen na nezbytně nutnou dobu, což oba týmy splnily.

„Rád bych poděkoval Ministerstvu zdravotnictví za jeho vstřícný postoj, díky kterému se mohla dohrávka Teplic s Libercem vůbec uskutečnit. Od následujícího týdne mohou už kluby počítat s částečným uvolněním. S Ministerstvem zdravotnictví budeme i nadále v kontaktu a společně budeme koordinovat další kroky," řekl předseda LFA Dušan Svoboda.

Počínaje pondělím 25. května platí v rámci další vlny rozvolňování Vlády ČR jiná mimořádná opatření, která dovolují vstup na stadion během ligových utkání až 300 osob a také v režimu pohybu osob uvnitř stadionu dochází k úpravám. Trenéři a členové realizačních týmů tak budou mít přístup do kabin během zápasu počínaje 25. kolem F:L resp. 18. kolem F:NL již povolen.