středa 20.05.2020

Ligový výbor schválil pět střídání a upravenou podobu Rozpisu soutěží

Ligový výbor schválil pět střídání a upravenou podobu Rozpisu soutěží

středa 20.05.2020
Na úterním zasedání Ligového výboru bylo projednáno několik důležitých bodů souvisejících s dohráním aktuálního soutěžního ročníku profesionálních soutěží. Od pondělí 25. května 2020 bude možné využít během mistrovských utkání pět střídání na každé straně. Ligový výbor dále schválil úřední formu změny Rozpisu celostátních soutěží, která obsahuje upravená pravidla pro určení pořadí v případě mimořádných okolností, které schválilo nedávné Ligové grémium.

Ligový výbor se zabýval i detailní aktualizací a finálním zpracováním Protokolu opatření, který bude klubům určovat pravidla tréninku, rozdělení stadionu na zóny nebo chování hráčů a dalších aktérů během utkání. V této souvislosti Ligový výbor ocenil rozhodnutí Ministerstva zdravotnictví, které ve svém Mimořádném opatření rozhodlo o navýšení počtu osob na 150, které se může zúčastnit utkání zápasu Teplice – Liberec. Při dohrávce FORTUNA:LIGY, která je na programu 23. května, budou moci být za předem určených podmínek využity pro hráče a rozhodčí šatny a sprchy.

Ligový výbor schválil také upravenou podobu Rozpisu celostátních soutěží, která obsahuje změny v zásadním dokumentu profesionálních soutěží podle nedávného rozhodnutí Ligového grémia. Úprava materiálu určuje pořadí v případě nedohrání soutěží z důvodu mimořádných okolností. Ligový výbor také vzal na vědomí novinku v podobě možnosti pěti střídání během soutěžních utkání, které půjdou aplikovat podle určených podmínek. Nové pravidlo bude platné až od pondělí 25. května, tedy neplatí ještě pro dohrávku 23. kola FORTUNA:LIGY mezi Teplicemi a Libercem. Podmínkou je schválení Výkonným výborem FAČR, které proběhne ve čtvrtek 21. května.