čtvrtek 09.05.2024

DK zahájila řízení s Matouškem. Tanko dva zápasy nesmí hrát

DK zahájila řízení s Matouškem. Tanko dva zápasy nesmí hrát

čtvrtek 09.05.2024
Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace na dnešním zasedání zahájila disciplinární řízení s obráncem Kroměříže Tomášem Matouškem, který v zápase FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY proti Spartě Praha B zranil v souboji svého protihráče. DK LFA řešila i další případy včetně vyloučení Abdullahi Tanka z ostravského Baníku, jenž si kvůli červené kartě z utkání se Slavií nezahraje dva duely.

Komentář předsedy DK Richarda Bačka: "Případ zákroku Tomáše Matouška na hráče Romana Horáka mohla Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace dodatečně otevřít na základě dvou faktorů. V první řadě byl Komisí rozhodčích FAČR přečin ze strany obránce Kroměříže definován jako faul, který splňoval atributy surové hry a kapitán domácího celku měl být za něj vyloučen. Další, a to zásadní skutečností pak je, že došlo k naplnění jednoho z předpokladů, které jsou popsány v Disciplinárním řádu FAČR a Statutu DK LFA a umožňují DK LFA dodatečně jednat.

Tím je v tomto případě fakt, že disciplinární přečin ze strany hráče Matouška má závažné následky v podobě zranění obránce Sparty Praha B, jenž po faulu utkání nedohrál a skončil v nemocnici, kde musel podstoupit operační zákrok. Jeho doba léčení se bude pohybovat v řádu měsíců, což bylo ze strany jeho klubu doloženo lékařskou zprávou."

Všechna rozhodnutí z dnešního zasedání Disciplinární komise LFA v komuniké.


Dokumenty