čtvrtek 21.03.2024

Trenér Rada má kvůli rasismu zastavenou činnost na osm měsíců

Trenér Rada má kvůli rasismu zastavenou činnost na osm měsíců

čtvrtek 21.03.2024
Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace se zabývala rasistickými urážkami Petra Rady na adresu trenéra Zbrojovky Brno. Za prokázané provinění kouč Dukly Praha dostal trest v podobě zákazu činnosti na osm měsíců a pokutu 80 tisíc korun. DK LFA řešila i několik vyloučení či provinění fanoušků.

Komentář předsedy DK Richarda Bačka: "Disciplinární komise LFA tomuto případu věnovala značnou pozornost a snažila se zajistit veškeré potřebné důkazní materiály, aby byla schopna objektivně rozhodnout. Na základě zprávy technického delegáta LFA a také dle záznamu z kamer bylo prokázáno, že kouč Dukly Praha Petr Rada skutečně směřoval směrem k lavičce Zbrojovky Brno urážku s rasistickým podtextem, a DK LFA ho proto potrestala zákazem činnosti na osm měsíců a pokutou 80 tisíc korun. Rozhodnutí není pravomocné a pan Rada má možnost se proti němu odvolat.

DK LFA zároveň neprokázala informace, které byly veřejně prezentovány na sociální síti X na účtu člena dozorčí rady Zbrojovky Brno, o hned několika hrubých rasistických urážkách na adresu realizačního týmu Brna, což je i jeden z důvodů, proč finální verze trestu není ještě vyšší."

Všechna rozhodnutí z dnešního zasedání Disciplinární komise LFA v komuniké.


Dokumenty