čtvrtek 07.03.2024

Hurtado si osm zápasů nezahraje. Preciado má stopku na tři

Hurtado si osm zápasů nezahraje. Preciado má stopku na tři

čtvrtek 07.03.2024
Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace na dnešním zasedání řešila hned šest červených karet. Nejvyšší trest si odnesl Haiderson Hurtado Palomino, po jehož zákroku se zranil Daniel Kaštánek. Obránce Jablonce si nezahraje osm zápasů. Stop na tři duely dostali Angelo Smit Preciado Quinonez ze Sparty Praha a Denis Halinský z Pardubic.

Komentář předsedy DK Richarda Bačka: "Zákrok Haidersona Hurtada Palomina, po kterém obdržel od rozhodčího přímou červenou kartu, nelze označit jinak než bezohledný a Disciplinární komise LFA takové prohřešky trestá na základě dlouhodobé praxe přísně. Za normálních okolností by za tento přečin surové hry dle Disciplinárního řádu FAČR hrozil postih maximálně šesti zápasů.

Vzhledem k tomu, že hráč Hradce Králové Daniel Kaštánek utrpěl při zákroku soupeře zranění, které ho na několik týdnů vyřadí ze hry, nemohla Disciplinární komise LFA jinak, než kvalifikovat zákrok jako přečin Surové hry podle ustanovení § 42 odst. 3 Disciplinárního řádu FAČR. Za takové provinění hrozí zákaz činnosti na dva až osmnáct měsíců a potenciálně peněžitá pokuta až do výše 250 tisíc korun.

Po posouzení všech důkazů a s ohledem na fakt, že hráč Jablonce Haiderson Hurtado Palomino  obdržel v této sezoně již druhou červenou kartu, se DK LFA rozhodla udělit trest zákazu činnosti na osm soutěžních utkání."

Všechna rozhodnutí z dnešního zasedání Disciplinární komise LFA v komuniké.


Dokumenty