čtvrtek 15.02.2024

Přihraj:Král asistencí: pomyslné žezlo převzal pardubický Vojtěch Patrák

Přihraj:Král asistencí: pomyslné žezlo převzal pardubický Vojtěch Patrák

čtvrtek 15.02.2024
Novým Přihraj:Králem asistencí FORTUNA:LIGY se stal Vojtěch Patrák. Třiadvacetiletý útočník Pardubic mezi 16. a 20. ligovým kolem nasbíral čtyři asistence a za poslední čtyři utkání si drží průměr jedné gólové přihrávky na zápas. Východočeskému celku pomohl k třem výhrám z posledních čtyř střetnutí – na konci podzimní části sezony porazil Liberec a v prvních dvou jarních kolech Slovácko a v dohrávce Karvinou.

Patrák zatím vede bodování Pardubic v počtu asistencí, na Michala Hlavatého i Emila Tischlera má díky výkonům z posledních zápasů náskok dvou přihrávek, které vedly ke gólu. V celkové produktivitě Východočechů mu patří třetí místo za dvojicí Tomáš Zlatohlávek – Kryštof Daněk, kteří mají bilanci 5+1.

Odchovance pražské Sparty neovlivňuje, jestli figuruje v základní sestavě, nebo jde na hřiště jako náhradník. V pardubických brankách měl v prosinci a únoru prsty dvakrát v obou rolích. Ještě v minulém kalendářním roce jako člen úvodní jedenáctky dvakrát posunul míč ke gólové střele Zlatohlávkovi. Letos se po jeho nabídkách jakožto hráče z lavičky prosadili Daněk (v nastavení druhé půle rozhodl duel na Slovácku, kde Pardubice dohrávaly v deseti) a Ladislav Krobot.

Svěřenec trenéra Radoslava Kováče si nevede vůbec špatně ani v počtu asistencí mezi českými útočníky z celé FORTUNA:LIGY. Více jich v dosavadním průběhu tohoto ročníku nejvyšší soutěže nasbírali pouze Vasil Kušej z Mladé Boleslavi (7) a sparťan Jan Kuchta (5). Stejně jako Patrák pak čtyřikrát nahrával spoluhráčům na branku zlínský Antonín Fantiš. Zástupce Pardubic však ze zmíněné čtveřice zasáhl do nejnižšího počtu utkání – 14 (Kušej a Kuchta zaznamenali 18 startů, Fantiš 19).

Více informací o statistice Přihraj:Král asistencí naleznete zde.


Podívejte se na gólové přihrávky Vojtěch Patráka

FK Pardubice – AC Sparta Praha (přihrávka na gól na 1:1)

FK Pardubice – FC Slovan Liberec 2:0 (přihrávka na gól na 1:0)

1. FC Slovácko – FK Pardubice 1:2 (přihrávka na gól na 1:2)

MFK Karviná – FK Pardubice 0:3 (přihrávka na gól na 0:3)

Úvodní snímek: fkpardubice.cz