úterý 16.01.2024

Baník bude mít uzavřené dva sektory pro nejbližší domácí ligové utkání

Baník bude mít uzavřené dva sektory pro nejbližší domácí ligové utkání

úterý 16.01.2024
Disciplinární komise LFA na dnešním zasedání řešila opakovanou recidivu ze strany fanoušků Ostravy. Na základě předložených důkazů proto rozhodla o proměnění podmínky ze strany Baníku, který tak bude muset odehrát nejbližší domácí ligové utkání s uzavřenými sektory D3 a D4.

Komentář předsedy DK LFA p. Richarda Bačka:

"Trest uzavření některého ze sektorů bere Disciplinární komise LFA vždy jako poslední možnost, a to v situacích, kdy předchozí tresty nepřinesou žádaný efekt. V případě chování domácích fanoušků v sektorech D3 a D4 na Městském stadionu v Ostravě během podzimní části FORTUNA:LIGY ke změně k lepšímu nedocházelo, což se potvrdilo také v posledním podzimním utkání proti Slavii Praha.

Navzdory tomu, že oba zmíněné sektory byly podmínečně uzavřeny s dvouměsíční zkušební dobou, fanoušci na stadion opět pronesli velké množství pyrotechniky včetně té vystřelovací, kterou také použili. Jednalo se už o několikátý podobný prohřešek tohoto charakteru v sezoně.

Disciplinární komise se proto rozhodla přistoupit k přeměně podmínečného uzavření sektorů D3 a D4 na nepodmínečné, a to na dobu jednoho domácího ligového utkání. To v praxi znamená, že zmíněné sektory musí být klubem uzavřeny pro dohrávku 17. kola F:L s Viktorií Plzeň, která se uskuteční v úterý 13. února od 18:00. Disciplinární komise rovněž ukládá Baníku finanční pokutu ve výši 40 tisíc korun."

Úvodní snímek: fcb.cz


Dokumenty