neděle 10.12.2023

Noční mokré sněžení je příčinou odkladu zápasu Teplice – Sigma Olomouc

Noční mokré sněžení je příčinou odkladu zápasu Teplice – Sigma Olomouc

neděle 10.12.2023
Z programu 18. kola FORTUNA:LIGY musel být po utkání Karviné s Pardubicemi odložen také duel mezi Teplicemi a Sigmou Olomouc. Noční mokré sněžení na severu Čech silně podmáčelo hrací plochu a delegát utkání spolu se zástupci obou celků ji po kontrole označily za nezpůsobilou.

V Teplicích ještě v sobotu vše nasvědčovalo, že se utkání odehraje v nedělním řádném termínu od 15:00. Klub byl v kontaktu s Ligovou fotbalovou asociací a informoval, že je trávník připraven a navíc vytápěcí systém běží podle regulí. Noční mokré sněžení, během něhož na trávník ACG Arény Na Stínadlech napadla deseticentimetrová vrstva, však situaci změnilo.

Trávník se silně podmáčel a v některých místech hrací plochy se objevily i okem patrné kaluže. Na stadionu se proto sešli v 10:30 delegát utkání se zástupci domácích Teplic i hostující Olomouce a bylo rozhodnuto, že hrací plocha je nezpůsobilá k odehrání zápasu FORTUNA:LIGY a utkání bylo odloženo.

Náhradní termín utkání zatím nebyl určen a bude o něm rozhodnuto v nejbližších dnech.

Zbylé dva zápasy nedělního programu 18. kola F:L by ohroženy být neměly. LFA je v kontaktu s oběma pořádajícími celky a pokud by se mělo cokoliv změnit, bude veřejnost informovat.