pátek 08.12.2023

Utkání Karviná – Pardubice muselo být kvůli podmáčenému terénu odloženo

Utkání Karviná – Pardubice muselo být kvůli podmáčenému terénu odloženo

pátek 08.12.2023
Utkání 18. kola FORTUNA:LIGY mezi Karvinou a Pardubicemi, které se mělo podle rozpisu odehrát v sobotu od 15:00, muselo být odloženo. Důvodem je stav hrací plochy, která je vlivem počasí z posledních dní extrémně podmáčená a delegovaná osoba vyslaná Ligovou fotbalovou asociací po kontrole konstatovala, že hřiště není způsobilé pro ligový zápas.

Karviná jakožto organizátor utkání byla v kontaktu s LFA už několik dní a pravidelně informovala o vývoji. Přes veškerou snahu zástupců slezského týmu a zapnutý systém vytápění se ale hrací plocha kvůli náročným klimatickým podmínkám nepodařila uvést do žádoucího stavu.

Domácí tým proto vzhledem k situaci už s denním předstihem požádal LFA o vyslání delegované osoby. Ta na místě zhodnotila, že hřiště je příliš podmáčené a s ohledem na další vývoj počasí není možné, aby se hrací plocha do sobotních 15:00 zlepšila natolik, aby bylo možné utkání odehrát. Proto LFA přistoupila k odložení zápasu.

Náhradní termín utkání zatím nebyl určen a bude o něm rozhodnuto v nejbližších dnech.

LFA zároveň monitoruje situaci na dalších stadionech a pokud nedojde k neočekávanému vývoji, zbylé zápasy 18. kola F:L by se měly odehrát v naplánovaných termínech.