neděle 03.12.2023

Utkání Zlín – Slavia muselo být kvůli nezpůsobilému terénu odloženo

Utkání Zlín – Slavia muselo být kvůli nezpůsobilému terénu odloženo

neděle 03.12.2023
Utkání 17. kola FORTUNA:LIGY mezi Zlínem a Slavií Praha muselo být kvůli nočnímu sněžení, které zasypalo hrací plochu na stadionu Letná, odloženo. O náhradním termínu se bude jednat v nejbližších dnech.

Utkání 17. kola FORTUNA:LIGY mezi FC Zlín a SK Slavia Praha muselo být odloženo kvůli velkému množství sněhové pokrývky na hrací ploše, které na stadionu na Letné napadlo přes noc. LFA proto hned ráno na místo poslala technického delegáta, který stav hrací plochy posoudil a definoval, že hrát je skutečně nemožné.

Poslední slovo při odkladech má vždy slovo dle Soutěžního řádu FAČR hlavní rozhodčí, který rozhoduje, zda je plocha řádně připravena a je způsobilá k odehrání utkání.

Při rozhodování postupuje podle Pravidel fotbalu a současně musí dbát na bezpečnost a zdraví příslušníků družstev.

Kvůli dění v posledních hodinách a dnech byla ale LFA v intenzivním kontaktu s kluby v rámci celé F:L a pokud domácí celek požádal, LFA vyslala na stadion delegovanou osobu, aby situaci posoudila a v případě špatného stavu, utkání s předstihem odložila.

V případě Zlína ale klub o nic podobného nežádal a dopředu avizoval, že stav hrací plochy je dobrý a díky příznivé předpovědi by mělo být vše připraveno tak, aby se utkání mohlo uskutečnit bez jakýchkoliv omezení. Bohužel noční sněžení situaci změnilo a i přes všechnu snahu domácího celku nebylo možné hrací plochu uvést do odpovídajícího stavu. Utkání proto bylo nutné odložit na zatím neurčitý termín.