čtvrtek 30.11.2023

Disciplinární komise udělila pokuty Baníku i Spartě po vzájemném duelu

Disciplinární komise udělila pokuty Baníku i Spartě po vzájemném duelu

čtvrtek 30.11.2023
Disciplinární komise LFA po prostudování všech důkazů potrestala na svém zasedání jak Baník Ostrava, tak i Spartu za chování fanoušků po vzájemném duelu v 15. kole FORTUNA:LIGY. Ostravané dostali pokutu 150 tisíc korun a mají podmínečně uzavřené hned dva sektory. Pražané odešli s pokutou 300 tisíc korun, a to zejména kvůli zapálení toalet. DK vynesla rozsudky i nad dalšími případy a pozastavila činnost kvůli žlutým kartám dvěma hráčům z F:L a jednomu trenérovi.

Komentář předsedy DK LFA p. Richarda Bačka k dění v utkání Baník Ostrava - Sparta Praha:
Utkání v Ostravě bylo poznamenáno hned několika výraznými incidenty v sektorech fanoušků. A to jak domácích, tak hostů, kteří závažným způsobem poškodili Městský stadion ve Vítkovicích.

Disciplinární komise LFA proto na základě předložených důkazů přistoupila k trestům. Spartě udělila pokutu ve výši 300 tisíc korun zejména kvůli chování fanoušků, kteří se podruhé během několika týdnů provinili založením požáru na sociálním zařízení stadionu, který toalety silně poškodil. Zároveň s tím došlo k napadení jednoho z hasičů, což Disciplinární komise považuje za naprosto nepřijatelné.

Baník za chování vlastních příznivců, kteří mohutným použitím pyrotechniky hned dvakrát přerušili průběh utkání na několik minut a také zaházením hřiště konfetami posunuli začátek utkání, dostal trest ve výši 150 tisíc korun. Disciplinární komise se navíc rozhodla, že ostravskému celku podmínečně na 1 utkání se zkušební dobou dvou měsíců uzavře sektory D3 a D4. Důvodem je, že incident v utkání se Spartou nebyl ojedinělý. Naopak se ze strany ostravských příznivců jedná o recidivu, která se v podobné formě objevila v sezoně už poněkolikáté.

Všechna rozhodnutí z dnešního zasedání Disciplinární komise LFA v komuniké.


Dokumenty