pátek 06.10.2023

Víkend otců je zpět. Akce pro rodiny protne opět dvě kola za sebou

Víkend otců je zpět. Akce pro rodiny protne opět dvě kola za sebou

pátek 06.10.2023
Víkend otců je opět tady. Tradiční akce Ligové fotbalové asociace, která má za cíl přivést k návštěvě ligových utkání co nejvíce rodin s dětmi, se znovu hlásí o slovo. Víkend otců jako kampaň se podruhé v řadě ponese všemi duely následujících dvou kol FORTUNA:LIGY i FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

Na ligových stadionech tak bude v nejbližších zápasech upřena pozornost zejména na rodiče s dětmi. Tradiční kampaň Ligové fotbalové asociace má za cíl nejen přilákat rodiny s dětmi na tribuny stadionů, ale zároveň upozornit na fenomén fotbalu, kdy právě rodiče a jejich péče stojí za kariérami a úspěchy všech vrcholných profesionálních hráčů.

Víkend otců se stejně jako v minulé sezoně, kdy se tomu tak stalo poprvé v historii, ponese hned dvěma ligovými koly – 11. a 12. kolem FORTUNA:LIGY a 12. a 13. kolem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

„V minulé sezoně se nám tento formát osvědčil a rozhodli jsme se, že v něm budeme pokračovat. Díky němu se do Víkendu otců mohou zapojit všechny ligové kluby. Věříme, že právě tato akce může pomoci přilákat na tribuny ještě více rodin s dětmi, které si tak mohou hned od malička začít budovat pozitivní vztah k fotbalu a fotbalovému prostředí,“ řekl obchodní a marketingový ředitel LFA Daniel Hajný.

„Každý klub může akci uchopit po svém, ale pevně věřím, že celoligové téma Víkendu otců bude rezonovat na všech stadionech a rodiny si užijí naplno jak předzápasové programy, tak i ligové duely jako takové. Bereme to rovněž jako možnost poděkovat všem tátům, kteří vedli své děti a pomohli jim ať už ke kariéře fotbalisty nebo třeba jen vybudovat si vztah právě k fotbalu, ať už na té nejvyšší profesionální úrovni, nebo i v nižších soutěžích,“ dodal Hajný.

Víkend otců je pro Ligovou fotbalovou asociací dalším projektem, kterým se snaží vzbudit zájem o fotbal u mladé generace a který má za cíl přivést na stadiony děti s rodiči či prarodiči. Mezi další patří Liga do škol, v rámci které zástupci LFA a hráči jednotlivých klubů F:L a F:NL navštěvují základní školy po celé republice. Nebo FORTUNA:LIGA Fanzona, která ve spolupráci s partnery v čele generálním partnerem Fortunou přináší předzápasovou zábavu v podobě fanzony, v níž fanoušci před vybraným stadionem naleznou různé soutěže, mají možnost vyfotit se s trofejí pro mistra F:L, získat podpis od zástupců jednotlivých klubů a celou řadu dalšího vyžití.

V rámci Víkendu otců připravuje celá řada klubů doprovodný program, soutěže a další speciální akce cílené právě na rodiny s dětskými fanoušky. Podrobnosti o akcích jednotlivých klubů naleznete na webech a sociálních sítích jednotlivých klubů F:L a F:NL.