pátek 06.10.2023

JVC Hráč a trenér měsíce: V září kralovali snajpr Durosinmi a sparťan Priske

JVC Hráč a trenér měsíce: V září kralovali snajpr Durosinmi a sparťan Priske

pátek 06.10.2023
Září je za námi a FORTUNA:LIGY již zná vítěze tradiční ankety JVC Hráč a trenér měsíce. O vítězích jako již tradičně rozhodovali sami fanoušci v oficiální mobilní aplikaci F:L. Nejlepším hráčem byl zvolen plzeňský útočník Rafiu Durosinmi, mezi trenéry uspěl poprvé v probíhajícím ročníku ligy sparťanský kouč Brian Priske.

JVC Hráč měsíce: Rafiu Durosinmi (FC Viktoria Plzeň)

To je fazona! Rafiu Durosinmi prožil ve FORTUNA:LIZE luxusní září. Skórovat dokázal v každém ze čtyř ligových kol. Nejprve se podílel na vítězství nad pražskými Bohemians 1905 v poměru 2:0, když se již v 9. minutě postaral o vítěznou branku. Nigerijský mladík se prosmýkl kolem bránících protihráčů, brankáři Reichlovi udělal kličku a poslal míč do odkryté brány.

O týden později přispěl k demolici Zlína v poměru 7:1, když na tamní Letné dva góly sám vstřelil a na další nahrál svému plzeňskému parťákovi Pavlu Šulcovi. Viktoria pálila ostrými i nadále. Doma nadělila Pardubicím šestku, pod vítězství 6:2 se nigerijský fantom podepsal opět dvěma zásahy i asistencí. 

Nejprve po jeho zpětné přihrávce otevřel skóre povedenou ranou Lukáš Kalvach, Durosinmi poté přidal pátý a šestý gól Viktorie. Nejdříve svůj únik zakončil trefou přesně k tyči, a pak skóroval i hlavou. Gólovou hlavičkou se vytáhlý střelec prezentoval i na pražské Letné, kde ovšem Viktoria prohrála 1:2.

Každopádně Rafiu Durosinmi, který v probíhajícím ročníku FORTUNA:LIGY vstřelil již šest branek, v hlasování fanoušků předčil sparťany Filipa Panáka a Lukáše Haraslína.

JVC Trenér měsíce: Brian Priske (AC Sparta Praha)

Zářijovou anketu mezi trenéry ovládl Brian Priske, který v hlasování fanoušků uspěl před svými kolegy Pavlem Hapalem z ostravského Baníku a plzeňským koučem Miroslavem Koubkem. Nutno říct, že zaslouženě. Fotbalisté Sparty ve FORTUNA:LIZE během září ani jednou neprohráli.

Vše odstartovalo vítězství na půdě libereckého Slovanu, kde o výhře pražského celku rozhodl svými dvěma zásahy záložník Lukáš Haraslín. Sparťané následně doma sestřelili ambiciózní Slovácko, kterému nasázeli pět branek. 

Pak přišlo na řadu ostře sledované derby pražských "S", které hostila Slavia. V třaskavém duelu šli do vedení sešívaní, které poslal do vedení Václav Jurečka trefou z penalty. Výběr kouče Briana Priskeho srovnal v 10. minutě nastavení, když se ze značky pokutového kopu prosadil Lukáš Haraslín.

Povedené září z pohledu sparťanů korunoval duel s rozjetou plzeňskou Viktorií, v němž zvítězili 2:1. Sparta šla do vedení hned zkraje zápasu poté, co skóroval Qazim Laci. Pak sice srovnal Rafiu Durosinmi, JVC Hráč měsíce září, ale vzápětí vrátil Spartě těsný náskok a tím i vítězství Jan Kuchta.