čtvrtek 05.10.2023

Čerstvým Přihraj:Králem asistencí je Lukáš Kalvach. Plzeňský šikula připravil čtyři góly

Čerstvým Přihraj:Králem asistencí je Lukáš Kalvach. Plzeňský šikula připravil čtyři góly

čtvrtek 05.10.2023
Metrika Přihraj:Král asistencí zná svého druhého vítěze v probíhajícím ročníku FORTUNA:LIGY. Čerstvým vítězem se stal záložník plzeňské Viktorie Lukáš Kalvach, který v rozmezí 6. – 10. kola nahrál na čtyři branky.

Zkušený středopolař pomohl plzeňskému mužstvu k drtivému vítězství na půdě Zlína v poměru 7:1, kde po jeho přiťuknutí vstřelil sedmou branku Viktorie útočník Jan Kliment. O týden později byl Kalvach vidět znovu.

Viktoria doma rozstřílela Pardubice 6:2 a záložník Viktorie k tomu pomohl gólem a dvěma asistencemi. Východočechy sice poslal do vedení Denis Darmovzal, krátce nato ale právě Kalvach srovnal a ještě před koncem prvního poločasu centrem z přímého kopu posadil míč na hlavu Robina Hranáče, jenž zvýšil na 3:1.

Výběr kouče Miroslava Koubka pokračoval v palbě a po dalším Kalvachově pasu přidal pátou branku Rafiu Durosinmi. Lukáš Kalvach byl vidět i před týdnem na Spartě, kde po jeho centru z rohového kopu skóroval hlavou opět Durosinmi a srovnal na průběžných 1:1, sparťané ale zápas dotáhli do vítězného konce. 

Osmadvacetiletý borec tak ve sledovaném období zapsal čtyři asistence a spoluhráče poslal do dalších dvou gólových šancí.

Více informací o statistice Přihraj:Král asistencí naleznete zde.



Podívejte se na gólové přihrávky Lukáše Kalvacha

FC Zlín – FC Viktoria Plzeň 1:7 (přihrávka na gól na 1:7)

FC Viktoria Plzeň – FK Pardubice 6:2 (přihrávka na gól na 3:1)

FC Viktoria Plzeň – FK Pardubice 6:2 (přihrávka na gól na 5:1)

AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 2:1 (přihrávka na gól na 1:1)

Úvodní snímek: fcviktoria.cz