čtvrtek 24.08.2023

Prvním Přihraj:Králem asistencí nové sezony je Qazim Laci, nahrál na pět gólů!

Prvním Přihraj:Králem asistencí nové sezony je Qazim Laci, nahrál na pět gólů!

čtvrtek 24.08.2023
Nový ročník FORTUNA:LIGY 2023/24 už má za sebou úvodních pět kol, které určily prvního vítěze metriky Přihraj:Král asistencí. Tím se stal se stal sparťanský záložník Qazim Laci, který svým spoluhráčům připravil hned pět branek. Zajímavostí je, že na tři asistence v jednom utkání mu stačilo v součtu pouhých 12 minut.

V úvodních dvou zápasech sezony Qazim Laci "nebodoval", pak už Spartě pomohl svými parádními přihrávkami. Nejprve v domácím utkání s Pardubicemi krásným pasem mezi dvěma protihráči vysunul Veljka Birmančeviće a srbský borec zvýšil na 5:0 pro pražský celek, který nakonec porazil Pardubice v poměru 5:2.

O týden později albánský středopolař exceloval na jablonecké Střelnici. Ve 35. minutě načasoval luxusní průnikovou přihrávku na Martina Minčeva, který navýšil vedení Sparty na 3:0. Uběhly čtyři minuty a Laci byl u míče dříve než protihráč, míč přiťukl Kaanu Kairinenovi, který dalekonosnou střelou propálil jabloneckého brankáře Hanuše.

Třetí asistenci zapsal v nastavení prvního poločasu, kdy si narazil míč s Václavem Sejkem, a pak předložil míč nadýchaným pasem Tomáši Wiesnerovi, jenž hlavou uklidil míč do sítě – 0:5.

O týden později byl sedmadvacetiletý fotbalista vidět znovu. Na půdě Teplic sice sparťané po remíze 1:1 poprvé v sezoně ztratili body, u jediné branky Pražanů byl ovšem znovu Qazim Laci. Tentokrát vyhrál ostrý hlavičkový souboj nedaleko teplického vápna a po jeho prodloužení hlavou skóroval Jan Kuchta.

Pro sparťanského záložníka to byla již pátá asistence v sezoně, suverénně tak ovládl statistiku Přihraj:Král asistencí.

Více informací o statistice Přihraj:Král asistencí naleznete zde.



Podívejte se na gólové přihrávky Qazima Laciho

AC Sparta Praha – FK Pardubice 5:2 (přihrávka na gól na 5:0)

FK Jablonec – AC Sparta Praha 1:5 (přihrávka na gól na 0:3)

FK Jablonec – AC Sparta Praha 1:5 (přihrávka na gól na 0:4)

FK Jablonec – AC Sparta Praha 1:5 (přihrávka na gól na 0:5)

FK Teplice – AC Sparta Praha 1:1 (přihrávka na gól na 0:1)

Úvodní foto: sparta.cz