úterý 27.06.2023

Cenu Lukáše Přibyla za práci s fanoušky hostů získala Slavia

Cenu Lukáše Přibyla za práci s fanoušky hostů získala Slavia

úterý 27.06.2023
V rámci vyhlášení Ceny Lukáše Přibyla byla premiérově v oblasti vedlejších kategorií Ligovou fotbalovou asociací oceněna také činnost klubů za přístup a práci s fanoušky hostů během domácích utkání FORTUNA:LIGY. Historicky prvním vítězem v této doprovodné anketě se stala Slavia Praha.

Vedlejší kategorie jsou součástí vyhlášení Ceny Lukáše Přibyla, jejíž cílem je ocenit kluby, které nejlépe zvládají práci s fanoušky a přináší inovace do oblasti marketingu, od sezony 2015/16, tedy od soutěžního ročníku, kdy se prestižní anketa začala pravidelně Ligovou fotbalovou asociací vyhlašovat.

Až doposud se hlasovalo v doprovodných anketách za oblast Digital marketing, Contentu, Fan experience, CSR aktivit a jednorázového projektu. Od ročníku 2022/23 je ale premiérově přidána také kategorie, jež ocení kluby nejlépe pracují s fanoušky hostujících týmů při svých domácích utkáních. Cílem tohoto kroku je ze strany LFA vedle podpory kultivace prostředí na stadionech také motivace celků, aby více zapojily své SLO do komunikace s příznivci, především pak při venkovních zápasech.

 „Hodnotily se podmínky na stadionech, samozřejmě především v sektorech pro hostující fanoušky. Významným kritériem bylo i nastavení ticketingu, chování pořadatelské služby a další servis pro fanoušky hostů během zápasu,“ vysvětlil project development manager LFA Štěpán Hanuš s tím, že o nejlepších rozhodly hlasy SLO jednotlivých klubů FORTUNA:LIGY.

Vítězem nové kategorie za sezonu 2022/23 F:L se stala pražská Slavia, která nasbírala hned 37 bodů. Na druhém místě byla Sparta se ziskem 28 bodů, třetí skončil tým Bohemians 1905 (24 bodů). Čtvrtou pozici obsadil Baník Ostrava (22 bodů) a pátou Plzeň (21 bodů).

Čtyři celky skončily v hlasování SLO bez bodu, České Budějovice, Brno, Mladá Boleslav a Zlín.

„Slavia byla klubem, který v oblasti práce a spolupráce s fanoušky hostů udělal v sezoně FORTUNA:LIGY 2022/23 výrazný pokrok, a stal se jedním z nejvýraznějších subjektů v rámci snahy o zlepšením kultury a kultivace prostředí pro příznivce hostů na stadionech F:L. Doufáme, že tento trend bude i nadále pokračovat v rámci celé soutěže a že se role SLO stane i v řadě dalších klubů rolí významnou,“ řekl Štěpán Hanuš.

Celkové pořadí kategorie Ceny Lukáše Přibyla – Práce s hostujícími fanoušky FORTUNA:LIGA

1. SK Slavia Praha 37 bodů

2. AC Sparta Praha 28 bodů

3. Bohemians Praha 1905 24 bodů

4. FC Baník Ostrava 22 bodů

5. FC Viktoria Plzeň 21 bodů

6. FC Slovan Liberec 21 bodů

7.  1. FC Slovácko 15 bodů

8. FK Pardubice 11 bodů

9. SK Sigma Olomouc 9 bodů

10. FC Hradec Králové 3 body

11. FK Jablonec, FK Teplice 2 body

13. FC Zlín, FC Zbrojovka Brno, FK Mladá Boleslav, SK Dynamo České Budějovice 0 bodů

Úvodní snímek: slavia.cz