pátek 23.06.2023

Soutěž slušnosti LFA opět ovládla olomoucká Sigma. Nejméně žlutých posbíral Liberec

Soutěž slušnosti LFA opět ovládla olomoucká Sigma. Nejméně žlutých posbíral Liberec

pátek 23.06.2023
Soutěž slušnosti za soutěžní ročník FORTUNA:LIGY 2022/23 zná svého vítěze. Tím se podruhé v řadě stala Sigma Olomouc, za kterou cenu na Ligovém grémiu převzal sportovní manažer klubu Ladislav Minář. Na druhém místě skončil Slovan Liberec, třetí pozice patří Viktorii Plzeň.

O vítězi Soutěže slušnosti rozhoduje hned několik faktorů. Vedle počtu nasbíraných žlutých a červených karet se do konečného skóre započítávají také tresty pro jednotlivce nebo kolektiv.

V rámci těchto kategorií si v sezoně FORTUNA:LIGY 2022/23 nejlépe počínala právě olomoucká Sigma, která nasbírala 138 bodů, což je dokonce o bod lepší výsledek než v ročníku předchozím, kdy byla rovněž nejlepším klubem v Soutěži slušnosti.

Druhé místo obsadil Slovan Liberec, který se v konečném součtu dostal na 151 bodů. Severočeši podobně jako Olomouc obhájili pozici z předchozí sezony, na rozdíl od týmu z Hané si však bodově pohoršili, jelikož v ročníku F:L 2021/22 měli skóre 140 bodů.

Slovan se přesto může pyšnit jedním prvenstvím, a to je nejméně obdržených žlutých karet ze všech týmů F:L v sezoně 2022/23. Liberečtí ovšem zároveň dostali hned šest červených karet, což v součtu s dalšími výše zmíněnými faktory zapříčinilo jejich stříbrnou pozici.

Třetí v Soutěži slušnosti skončila Viktoria Plzeň, která se v tomto směru stala týmem, u něhož došlo k nejlepšímu zlepšení. V ročníku F:L 21/22 obsadili v rámci této soutěže čtrnáctou příčku. Nyní dosáhli Západočeši na bronz díky zisku 163 bodů.

Čtvrtou pozici obsadila Mladá Boleslav (173 bodů), která společně s ostravským Baníkem je nejslušnějším celkem, co se týká sběru červených karet. Oba týmy za celou sezonu F:L dostaly jen jednu. Páté byly Pardubice (177 bodů).