pondělí 05.06.2023

Cena Lukáše Přibyla nově i za práci s hostujícími fanoušky

Cena Lukáše Přibyla nově i za práci s hostujícími fanoušky

pondělí 05.06.2023
Cena Lukáše Přibyla je tradiční anketou Ligové fotbalové asociace, v rámci které jsou po každé ligové sezóně oceněny kluby za práci se svými fanoušky ať už v celkovém ohledu, nebo v dílčích oblastech. Letos poprvé bude přidána i nová doprovodná kategorie, ve které bude zohledněna práce klubů FORTUNA:LIGY s příznivci hostujících celků.

Od soutěžního ročníku 2015/16 oceňuje Ligová fotbalová asociace kluby, které nejlépe zvládají svůj marketing a nejlépe komunikují se svými fanoušky. Na jeho výběru se vždy podílí odborná porota složená z expertů z oboru, zástupců LFA a samotných klubů příslušné soutěže.

V minulých sezónách k tomu LFA vyznamenává také kluby obou nejvyšších soutěží, které v rámci příslušné sezóny zaznamenaly zásadní posun v určitých oblastech nebo úspěšně zrealizovaly zajímavý projekt. Ceny Lukáše Přibyla v těchto doprovodných kategoriích vybírá tradičně Marketingová komise LFA a letos k nim přibyla ještě jedna speciální kategorie.

Ocenění nově obdrží klub FORTUNA:LIGY, který nejlépe pracuje s fanoušky hostujících týmů při svých domácích utkáních.

„Hodnotit se budou podmínky na stadionech, samozřejmě především v sektorech pro hostující fanoušky, ale významnými kritérii budou i nastavení ticketingu, chování pořadatelské služby a další servis pro fanoušky hostů během zápasu,“ řekl project development manager LFA Štěpán Hanuš.

Parametry a metodika ankety byly projednány se všemi důležitými subjekty z ligového prostředí. O konečném pořadí v nové kategorii Ceny Lukáše Přibyla rozhodnou svými hlasy SLO jednotlivých klubů FORTUNA:LIGY.

„O rozšíření Ceny Lukáše Přibyla o tuto kategorii se bavíme už více než půl roku. Jde o výsledek debat na zasedáních marketingové komise i při společných setkáních s SLO velkých klubů, které proběhly v posledních měsících,“ řekl Hanuš.

„Věříme, že mimo jiné půjde o pozitivní motivaci pro všechny kluby, aby více zapojili svoje SLO do komunikace se svými fanoušky, především těmi, kteří jezdí podporovat svůj tým na venkovní zápasy. Očekáváme, že SLO zapojí po nedávno skončeném soutěžním ročníku do svého hodnocení své fanoušky, kteří cestují na venkovní zápasy. Díky zpětné vazbě ze strany fanoušků získáme my a především všechny kluby cenné informace,“ dodal Hanuš.

Výsledky všech anket včetně nejprestižnější hlavní Ceny Lukáše Přibyla pro sezónu 2022/23 odtajní Ligová fotbalová asociace na konci června letošního roku.