pátek 26.05.2023

Hráč a trenér sezony F:NL: Uspěli vlašimský kapitán Suchan a kouč Karviné Hejdušek

Hráč a trenér sezony F:NL: Uspěli vlašimský kapitán Suchan a kouč Karviné Hejdušek

pátek 26.05.2023
Jak se již stalo pěknou tradicí, v závěru soutěžního ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vyhlašuje Ligová fotbalová asociace anketu o nejlepšího hráče a trenéra sezony. Hráčskou anketu ovládl vlašimský záložník Jan Suchan, mezi trenéry se z ocenění raduje kouč Karviné Tomáš Hejdušek. Svými hlasy o tom rozhodli kapitáni a trenéři mužstev působících ve F:NL.

Nejlepším hráčem právě končící sezony FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se stal záložník Jan Suchan. Lídr Vlašimi v uplynulém ročníku dokráčel se svým týmem až do baráže o účast ve FORTUNA:LIZE, ze svých výkonů sedmadvacetiletý středopolař neubral ani v této sezoně. Kapitán středočeského celku v anketě uspěl před střelci Abdullahim Tankem (15 branek) z Varnsdorfu či příbramským kanonýrem Tomášem Wágnerem (17 branek), sám dokázal nasázet 15 gólů, což je jeho nejúspěšnější počin v dosavadní kariéře.

Mezi trenéry uspěl šéf lavičky toho aktuálně nejúspěšnějšího – Tomáš Hejdušek, kouč vedoucí Karviné. Tomu se společně s jeho týmem daří plnit předsezónní klubový cíl, kterým je návrat mezi elitu. Slezané pod vedením třiačtyřicetiletého borce, který se v březnu stal Trenérem měsíce F:NL, vévodí tabulce s dvoubodovým náskokem před druhým Vyškovem. Účast v baráži o účast v nejvyšší soutěži už má karvinské mužstvo jisté, a pokud zvládne nedělní derby s posledním Třincem, zajistí si přímý postup do FORTUNA:LIGY.

Hráč sezony

1. místo: Jan Suchan (FC Sellier & Bellot Vlašim)
2. místo: Abdullahi Tanko (FK Varnsdorf)
3. místo: Tomáš Wágner (FK VIAGEM Příbram)
4. místo: Lukáš Budínský (MFK Karviná)
5. místo: Lukáš Matějka (FK Dukla Praha)

Trenér sezony

1. místo: Tomáš Hejdušek (Karviná)
2. místo: Miroslav Holeňák (Varnsdorf)
3. místo: Marek Nikl (FK Viagem Příbram)
4. místo: Petr Rada (FK Dukla Praha)
5. místo: Jan Trousil (MFK Vyškov)