pátek 05.05.2023

JVC Hráč a trenér měsíce: V dubnu zářil sparťan Krejčí, mezi trenéry uspěl Frťala

JVC Hráč a trenér měsíce: V dubnu zářil sparťan Krejčí, mezi trenéry uspěl Frťala

pátek 05.05.2023
Anketa JVC Hráč a trenér měsíce už zná své vítěze. Za uplynulý měsíc duben se ocenění dočkali sparťanský kapitán Ladislav Krejčí a teplický trenér Zdenko Frťala, o jejichž vítězství rozhodli fanoušci svým hlasováním v oficiální mobilní aplikaci FORTUNA:LIGY.

JVC Hráč měsíce: Ladislav Krejčí (AC Sparta Praha)

Ladislav Krejčí uspěl v konkurenci svého spoluhráče Jana Kuchty, mimochodem březnového vítěze ankety JVC Hráč měsíce, a útočníka Baníku Ostrava Muhameda Tijaniho. Je potřeba říct, že Krejčímu vyšel duben parádně.  

Sparťané v dubnu ani jednou neprohráli a jejich kapitán skóroval v každém z pěti ligových utkání! V domácím duelu s Brnem srovnal na 1:1 a nastartoval obrat Pražanů, kteří nakonec zvítězili 3:1. Další gól vstřelil na půdě Pardubic, kde celek z Letné vyhrál 2:0.

Čtyřiadvacetiletý borec byl vidět také v atraktivním derby se Slavií, kdy trefou z penalty přispěl k remíze 3:3. Pokutový kop proměnil Krejčí také v Uherském Hradišti, kde si díky jeho brance Sparta odvezla bod po remíze 1:1. 

Pátý zásah v řadě zapsal Ladislav Krejčí ve šlágru s Plzní, kdy v nastaveném čase zachoval klid a další proměněnou penaltou zařídil výhru sparťanského celku v poměru 2:1. V součtu tak sparťanský kapitán nasázel pět branek v pěti dubnových zápasech. I díky jeho přínosu tak pražský tým ani jednou neprohrál a Ladislav Krejčí se dočkal ocenění v anketě JVC Hráč měsíce.

JVC Trenér měsíce: Zdenko Frťala (FK Teplice)

V kategorii trenérů se z vítězství ve fanouškovské anketě raduje Zdenko Frťala. Teplický kouč dorazil do AGC Arény Na Stínadlech v březnu a tým pod jeho vedením začal stoupat tabulkou vzhůru. Duben? Ten vyšel Severočechům přímo skvěle! 

Z šesti ligových utkání totiž tepličtí fotbalisté prohráli pouze jedinkrát, a to doma se Slováckem. Naopak doma přetlačili Hradec Králové a navrch přivezli dvě důležitá vítězství ze stadionu soupeřů. Tepličtí zvítězili v Českých Budějovicích jednoznačně 3:0 a díky trefě Jakuba Urbance v závěru utkání urvali last-minute výhru na půdě ambiciózní Sigmy Olomouc.

Další důležité body Frťala a spol. zapsali v domácím duelu s Mladou Boleslaví (1:1) a v závěrečném 30. kole základní části FORTUNA:LIGY sahali po výhře na půdě úřadujícího šampiona z Plzně, kde je o tříbodový zisk připravila až trefa domácího Tomáše Chorého v 85. minutě.

Zdenko Frťala v hlasování fanoušků uspěl před sparťanským trenérem Brianem Priskem a libereckým koučem Lubošem Kozlem.