čtvrtek 24.08.2017

Komuniké Disciplinární komise 24. 8. 2017

Komuniké Disciplinární komise 24. 8. 2017

čtvrtek 24.08.2017

 
1.      Disciplinární komise zastavila závodní činnost na 1 soutěžní utkání hráčům:
Juniorská liga:
                       Vojtěch Brak (Bohemians Praha 1905) - 2xŽK,

                        Jakub Káš (Bohemians Praha 1905) - 2xŽK,

2.      Disciplinární komise zastavila závodní činnost na 1 soutěžní utkání – 4. ŽK, hráči:


Fortuna národní liga:
            Jan Peterka (FK Ústí nad Labem)
 

3.      Disciplinární komise potrestala asistenta trenéra FC Vysočina Jihlava Michala Kadlece za nevhodné chování (urážlivé výroky směrem k rozhodčím) v utkání s FC Viktoria Plzeň nepodmíněným zákazem výkonu funkce ve 3 soutěžních utkáních a pokutou 10 tisíc korun.

4.      Disciplinární komise potrestala klub FC Hradec Králové za porušení povinnosti pořádajícího klubu (fyzické napadení) v utkání s FK Pardubice pokutou sto tisíc korun a uzavření sektoru CH na jedno soutěžní utkání nepodmíněně.
 

5.      Disciplinární komise potrestala klub FC Baník Ostrava pro nevhodné chování fanoušků (použití pyrotechniky, vhazování předmětů na hrací plochu, nevhodné pokřiky a poškození zařízení stadionu) v utkání s 1. FC Slovácko trestem sehrání utkání bez přítomnosti diváků hostujícího klubu na jedno soutěžní utkání nepodmíněně.

Komentář místopředsedy Judr. Josefa Teplého: „Závažnost chování ostravských fanoušků při utkání se Slováckem vedlo disciplinární komisi k uložení trestu, jenž vešel v platnost od tohoto soutěžního ročníku a měl by být signálem především pro příznivce jednotlivých klubů. Disciplinární komise podobné projevy či chování nebude tolerovat zejména pokud při nich dojde k poškozování stadionu či vhazování pyrotechniky na hrací plochu.“


6.      Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s klubem FC Vysočina Jihlava za porušení povinnosti pořádajícího klubu (vhazování předmětů na hrací plochu) v utkání s FC Viktoria Plzeň.


7.      Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s klubem SK Dynamo České Budějovice za porušení povinnosti pořádajícího klubu (pronesení pyrotechniky) v utkání s FC Hradec Králové.

 8.      Příští zasedání DK LFA se uskuteční ve čtvrtek 31. 8. 2017 v sídle STES.