čtvrtek 04.05.2023

Šestým Přihraj:Králem asistencí je zlínský záložník Robert Hrubý, nahrál na tři góly

Šestým Přihraj:Králem asistencí je zlínský záložník Robert Hrubý, nahrál na tři góly

čtvrtek 04.05.2023
Praha – Metrika Přihraj:Král asistencí zná v probíhající sezoně FORTUNA:LIGY již svého šestého vítěze, v období 26. – 30. kola vládl zlínský středopolař Robert Hrubý. Ten svým spoluhráčům rozdal řadu přihrávek do nebezpečných pozic, hned tři z jeho nahrávek navíc byly gólové.

Robert Hrubý je zkušeným fotbalistou, ve FORTUNA:LIZE sbíral starty v dresu pražské Slavie, ostravského Baníku, Teplic, Jablonce a nyní si kroutí svou druhou sezonu ve Zlíně. Byť zlínské mužstvo skončilo po základní části ligového ročníku na posledním místě, Hrubý patří ke klíčovým hráčům týmu.

Devětadvacetiletý fotbalista je společně s Vachtangem Čanturišvilim nejproduktivnějším hráčem zlínského celku, ve 24 zápasech vstřelil tři branky a na dalších pět jich nahrál. Tři asistence zapsal v závěrečných pěti kolech soutěže, což mu vyneslo prvenství v metrice Přihraj:Král asistencí.

První asistenci zapsal Robert Hrubý na půdě Liberce, kde po jeho centru z rohu hlavou skóroval Martin Cedidla a snížil na 2:1, vyrovnat ovšem Zlín nedokázal. Ševci ovšem poté doma porazili Bohemians Praha 1905 v poměru 4:1 a Hrubý k tomu přispěl nejen gólem na 3:1, ale také nádhernou průnikovou přihrávkou na Vukadina Vukadinoviče, který vstřelil vítěznou branku. 

A třetí asistence? Tu si zlínský záložník připsal v závěrečném 30. kole, kdy po jeho centru z rohového kopu srovnal Dominik Simerský na 1:1 a zařídil Zlínu cenný bod.

Robert Hrubý se tak stal již šestým vítězem metriky Přihraj:Král asistencí v aktuálním ročníku FORTUNA:LIGY. V předchozích fázích soutěže uspěli Marek Matějovský (FK Mladá Boleslav), Petr Ševčík (SK Slavia Praha), Casper Højer (AC Sparta Praha) a Antonín Růsek (SK Sigma Olomouc).

Více informací o statistice Přihraj:Král asistencí naleznete zde.



Podívejte se na gólové přihrávky Roberta Hrubého

FC Slovan Liberec – FC TRINITY ZLÍN 2:1 (přihrávka na gól na 2:1)

FC TRINITY Zlín – Bohemians Praha 1905 4:1 (přihrávka na gól na 2:0)

FK Mladá Boleslav – FC TRINITY Zlín 1:1 (přihrávka na gól na 1:1)