čtvrtek 30.03.2023

První jednání Pracovní skupiny pro zlepšení podmínek v sektorech hostujících fanoušků

První jednání Pracovní skupiny pro zlepšení podmínek v sektorech hostujících fanoušků

čtvrtek 30.03.2023
V sídle Ligové fotbalové asociace se ve čtvrtek odpoledne uskutečnilo první zasedání pracovní skupiny pro zlepšení podmínek v sektoru pro hostující příznivce. Setkání se zúčastnili zástupci několika českých klubů s největší fanouškovskou základnou společně se zástupci LFA i FAČR a všech příslušných komisí a společně diskutovali řadu témat spojujících fanoušky především na venkovních ligových utkáních svých týmů.

Velkým tématem byl popis aktuálního stavu infrastruktury ligových stadionů se zaměřením na sektory hostujících fanoušků ve FORTUNA:LIZE, které mají na různých stadionech rozdílnou kvalitu. V následné konstruktivní debatě padaly návrhy na postupné zlepšení v krátkodobém a dlouhodobém měřítku. Během jednání došlo i na velmi cennou zpětnou vazbu ze strany zúčastněných SLO (Supporter Liaison Officer) jednotlivých klubů, kteří referovali praktické zkušenosti z výjezdů svých fanoušků a přístup klubů k hostujícím fanouškům obecně.

„Jsem velmi rád, že jsme mohli k jednomu stolu přizvat všechny zainteresované strany. Jednání bylo velmi přínosné. Všichni účastníci dostali možnost prezentovat své představy a pevně věřím, že se nám podaří postupně vylepšovat podmínky a servis pro fanoušky hostů na stadionech. Na jednání padlo mnoho konkrétních věcí, které nyní budeme vyhodnocovat a diskutovat na dalším setkání,“ řekl po jednání výkonný ředitel LFA Tomáš Bárta.