středa 08.03.2023

Ligový výbor schválil vznik pracovní skupiny pro podmínky sektorů pro hostující fanoušky

Ligový výbor schválil vznik pracovní skupiny pro podmínky sektorů pro hostující fanoušky

středa 08.03.2023
Ligový výbor LFA na svém posledním zasedání v tomto týdnu intenzivně diskutoval stávající podmínky pro hostující fanoušky na ligových stadionech v Česku. Na svém zasedání se usnesl, že bude vytvořena pracovní skupina, která vypracuje dlouhodobý plán pro zlepšení a zkvalitnění podmínek pro hostující fanoušky ve vyčleněných sektorech ligových stadionech.

V rámci pracovní skupiny budou mít důležité zastoupení kluby s největší fanouškovskou základnou a aktivními fanoušky cestujícími na venkovní utkání – tedy například AC Sparta Praha, SK Slavia Praha nebo FC Baník Ostrava.

„Vnímáme názory ve veřejném prostoru, které se v poslední době přenesla i na úroveň jednotlivých klubů a jejich vedení, což je jednoznačně dobrá zpráva. Bez podpory samotných klubů bychom to měli hodně složité. Cílem pracovní skupiny bude vést konstruktivní debatu se všemi dotčenými subjekty a nastavit standardy pro venkovní sektory, které postupně budeme chtít aplikovat a vyžadovat po ligových klubech,“ řekl Dušan Svoboda, předseda Ligového výboru LFA.