středa 22.02.2023

Čerstvý Přihraj:Král asistencí je z Hané, útočník Sigmy Růsek nachystal tři góly

Čerstvý Přihraj:Král asistencí je z Hané, útočník Sigmy Růsek nachystal tři góly

středa 22.02.2023
Statistika Přihraj:Král asistencí zná v probíhajícím ročníku FORTUNA:LIGY už svého čtvrtého vítěze. Poté, co v této metrice uspěli záložník Mladé Boleslavi Marek Matějovský, šikovný slávista Petr Ševčík a sparťan Casper Højer, tentokrát zvítězil olomoucký útočník Antonín Růsek. Ten pro své spoluhráče připravil tři branky.

Třiadvacetiletý fotbalista, kterého si olomoucká Sigma vyhlédla v konkurenčním Brnu, v období mezi 16. a 20. kolem jako jediný z hráčů FORTUNA:LIGY zapsal tři asistence. Celá řada jeho konkurentů zůstala o jednu pozadu.

A co Růsek? Ten si první nahrávku na gól připsal hned v 16. kole na půdě brněnské ADAX INVEST Areny, kde před příchodem na Hanou nastupoval. Po jeho dravém průniku po levém křídle a rychlém přiťuknutí poslal Hanáky do vedení jeho spoluhráč Radim Breite. Sigma nakonec v pikantním moravském derby zvítězila 3:2.

Další dvě nahrávky si vytáhlý útočník schoval na jarní část probíhajícího ročníku FORTUNA:LIGY. Nejprve v ostře sledovaném duelu Olomouce se Spartou ve vápně hlavou posunul míč na Jana Navrátila, jenž srovnal na 1:1. Bodový zisk přinesla i Růskova třetí asistence, kterou zapsal v domácím utkání Sigmy s Hradcem Králové. 

Východočeši na Andrově stadionu dvakrát vedli, domácí ovšem dokázali v obou případech vyrovnat. Svůj podíl na tom měl i Antonín Růsek. Ten parádní přihrávkou naslepo našel Jana Vodháněla, který srovnal na konečných 2:2 a zařídil Sigmě bod.

Více informací o statistice Přihraj:Král asistencí naleznete zde.



Podívejte se na gólové přihrávky Antonína Růska

SK Sigma Olomouc – FC Hradec Králové 2:2 (přihrávka na gól na 2:2)

SK Sigma Olomouc – AC Sparta Praha 1:1 (přihrávka na gól na 1:1)

FC Zbrojovka Brno – SK Sigma Olomouc 2:3 (přihrávka na gól na 1:2)