čtvrtek 10.11.2022

Čtvrtý ročník e:LIGY se blíží, registrace už jsou spuštěny

Čtvrtý ročník e:LIGY se blíží, registrace už jsou spuštěny

čtvrtek 10.11.2022
Ligová fotbalová asociace naváže v probíhající sezóně 2022/23 na své předchozí aktivity na poli esportu. Na programu je totiž již čtvrtý ročník e:LIGY. Do kompetitivního hraní hry EA SPORTS™ FIFA 23 se opět zapojí všechny kluby FORTUNA:LIGY, jejich esportoví reprezentanti budou bojovat o prize money v celkové hodnotě 150 tisíc korun. Vítězné duo hráčů e:LIGY jako vůbec jediné soutěže v Česku také získá vstupenku do nejprestižnějšího mezinárodního turnaje EA SPORTS FIFA 23 Global Series Play-ins.

Největší akce české FIFA scény – e:LIGA pod hlavičkou LFA – se uskuteční v nové hře EA SPORTS FIFA 23 výhradně na platformě PlayStation 5 a už od prvních kol celá v herním modu FUT.

e:LIGA bude i letos jediným turnajem na české EA SPORTS FIFA scéně, která bude součástí kvalifikace mezinárodní serie EA SPORTS FIFA 23 Global Series. „Jsme šťastni, že se nám podařilo udržet tuhle cennou spolupráci. Víme, že se jedná o velmi prestižní motivaci pro všechny elitní české hráče a věříme, že se některému z nich letos konečně podaří prorazit i na mezinárodním poli,“ zhodnotil přínos spolupráci EA SPORTS s LFA její obchodní a marketingový ředitel Daniel Hajný.

Ligová fotbalová asociace získala k projektu pro čtvrtý ročník další nové partnery včetně mezinárodně uznávaných značek JVC nebo výrobce monitorů Samsung Odyssey. Mezi partnery se pro následující sezonu přidávají také rychlé a bezpečné SSD disky Samsung a síťová řešení TP-Link. „Velmi si vážíme podpory našich partnerů a je evidentní, že se esport pomalu stává zajímavým prostředníkem pro cennou vizibilitu u specifické cílové skupiny. Pro letošní e:LIGU se nám podařilo významně rozšířit portfolio partnerů,“ řekl Daniel Hajný.

Soutěž se odehraje podobně jako v minulém ročníku ve třech fázích. V té první se uskuteční několik onlinových kvalifikačních turnajů, do kterých se může přihlásit kdokoliv starší 16 let. Každý turnaj se odehraje pod hlavičkou jednoho z klubů FORTUNA:LIGY, který nemá vlastní esportový tým. O prvním prosincovém víkendu odstartuje dlouhodobá základní část, v rámci které se utkají kluby jedenkrát mezi sebou během patnácti hracích dnů. Vybraná utkání budou moci fanoušci sledovat v živých streamech na oficiálních kanálech e:LIGY na sítích Twitch i Facebook. Následovat bude v březnu příštího roku vrchol sezóny v podobě play-off.

„Po základní části postoupí do vyřazovacích bojů jen nejlepších dvanáct celků. To je jedna z novinek letošního ročníku, ke které jsme přistoupili po debatách se samotnými hráči a fanoušky. Půjde o další motivaci navíc do všech soubojů během e:LIGY,“ řekl Štěpán Hanuš ředitel komunikace a PR pořadatelské Ligové fotbalové asociace.

Do vyřazovací části nejprve v předkole vstoupí týmy na páté až dvanácté příčce. Úspěšnější z těchto dvojic pak nastoupí do čtvrtfinále proti nejlepším čtyřem celkům základní části. Finálový víkend, který určí vítězný klub letošního ročníku e:LIGY, proběhne jen o pár dní později 25. až 26. března 2023.

Další změnou v herním systému bude možnost klubů libovolně měnit nasazení svých hráčů do jednotlivých utkání. „Umožnili jsme klubům zapsat na soupisku až čtyři hráče, kteří budou k dispozici pro každé utkání základní části či pozdějšího play-off. Konečnou nominaci k utkání musí klub oznámit den předem a věříme, že to zvedne kvalitu jednotlivých zápasů,“ dodal Štěpán Hanuš z LFA.

Prvenství z uplynulého ročníku obhajují esportoví reprezentanti ostravského Baníku, kteří za sebou nechali tým Viktorie Plzeň FCVP Esport, třetí místo brali zástupci MFK Karviná. Kdo se bude radovat v této sezoně? Vítěze poznáme již na jaře příštího roku.

Více podrobností o projektu e:LIGY včetně registrace naleznete na webu www.e-liga.cz.

e:LIGA – základní informace

e:LIGA je oficiální českou ligovou soutěží ve fotbalové hře EA SPORTS FIFA. Nejlepší hráči si v ní rozdělí PRIZE MONEY ve výši 150 000 korun, pohár pro vítěze a postup do Play-ins EA SPORTS FIFA23 Global Series pro vítězné duo.

e:LIGA se uskuteční exkluzivně na konzolích PlayStation 5 za podpory všech fotbalových klubů hrajících nejvyšší českou fotbalovou soutěž s názvem FORTUNA:LIGA. Každý klub budou v ligové části a finále reprezentovat dva až čtyři hráči.

e:LIGA se tedy uskuteční ve třech fázích. Všechny fáze se odehrají v režimu FIFA Ultimate Team ™ (FUT) – v následujících termínech:

  • 15. až 30. listopadu 2022 – online kvalifikační turnaje
  • 4. prosince 2022 až 14. března 2023 – základní část
  • 21. března 2023 – předkolo
  • 22. března 2023 – čtvrtfinále
  • 25. března 2023 – semifinále
  • 26. března 2023 – utkání o třetí místo a finále

Pro zapojení do e:LIGY se zaregistruj zde

Pravidla e:LIGY jsou zde

Pravidla EA SPORTS FIFA 23 Global Series jsou zde