úterý 11.10.2022

Aukce ligových míčů PRVNÍ vynesla přes 24 tisíc na nadační fond Zelený život

Aukce ligových míčů PRVNÍ vynesla přes 24 tisíc na nadační fond Zelený život

úterý 11.10.2022
Praha – Ligová fotbalová asociace umístila po začátku sezóny do dražby jedinečné exempláře originálních ligových míčů PRVNÍ a celkem získala 24 005 korun na dobročinné účely svého nadačního fondu Zelený život. Zájemci si v aukci mohli vybrat mezi osmi míči, s kterými se hrála premiérově utkání úvodního kola FORTUNA:LIGY. Míče byly navíc podepsané kapitány obou týmů, které se střetly právě na startu letošního soutěžního ročníku.

Unikátní míče, se kterými byla rozehrána letošní sezóna, se staly majetkem osmi šťastlivců, kteří nabídli nejvyšší částku. Nejvýš se dle očekávání vyšplhala cena za míč z prvního domácího zápasu pražské Sparty, který nakonec stál 6 350 korun. „Spojili jsme významný moment ligové historie v podobě prvního ligového míče a dobročinnosti. Prostředky získané z této aukce nám pomohou s činností nadačního fondu Zelený život, který podporuje nadějné fotbalisty a fotbalistky vyrůstající v sociálně slabších rodinách,“ řekl Daniel Hajný, marketingový a obchodní ředitel LFA.

Nadační fond Ligové fotbalové asociace Zelený život již několik let podporuje jednorázovými finančními příspěvky děti ze sociálně slabších rodin, které začínají svou fotbalovou kariéru. O detailních informacích a možnostech získání finančního daru se dozvíte na www.zelenyzivot.org.

Úvodní foto: sparta.cz