čtvrtek 29.09.2022

Hráč a trenér měsíce: V září uspěli kapitán Prostějova a trenérské duo z Příbrami

Hráč a trenér měsíce: V září uspěli kapitán Prostějova a trenérské duo z Příbrami

čtvrtek 29.09.2022
Praha – Tradiční anketa Hráč a trenér měsíce má ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE netradičně hned tři vítěze. Mezi trenéry totiž v zářijovém díle zvítězil tandem Marek Nikl – Tomáš Zápotočný. Příbram pod jejich vedením nebodovala zatím jen jednou a v součtu se srpnem drží sérii sedmi zápasů bez porážky. Nejlepším hráčem se pak stal Jan Koudelka, zkušená opora Prostějova. Ofenzívně laděný záložník na sebe během září upozornil čtyřmi trefami.

Hráč měsíce: Jan Koudelka (1.SK Prostějov)

V Prostějově toho pamatuje hodně. Zápasy ve třetí lize, druhý postup do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY v roce 2018. Jan Koudelka poprvé oblékl dres 1.SK před osmi lety. Teď nosí na ruce kapitánskou pásku a platí za motor útočných akcí hanáckého mužstva. Co na tom, že letos v březnu oslavil třicáté narozeniny. Rychlost, hbitost či nebezpečné zakončení s věkem neztrácí.

„Spolu s Kušejem patřil mezi dva nejlepší hráče soupeře. Znám ho ze Sigmy už dlouho, je to fantastická desítka. Pořád nám od něj hrozilo velké nebezpečí,“ uvedl na adresu rodáka ze Suchého u Boskovic po srpnovém vzájemném utkání Augustin Chromý, kouč B-týmu Olomouce.

Koudelka, který za Sigmu kopal v mládeži, dokazuje, že vedle úspěchů v malém fotbale se neztratí ani v tom velkém. Během čtyř zářijových startů čtyřikrát skóroval. V Příbrami se dvakrát trefil do půlhodiny hry a Prostějovu pomohl k remíze. Doma na Moravě se zase podílel na pětigólové kanonádě do sítě Táborska. Jediným zápasem, ve kterém jeho přesná muška neznamenala bodový zisk, byl regionální souboj s Vyškovem.

Trenéři měsíce: Marek Nikl a Tomáš Zápotočný (FK VIAGEM Příbram)

Příbram v září před reprezentační přestávkou neprohrála ani jeden zápas. Nejprve doma po povedené střele zdálky od obránce Fišla zdolala Duklu. Poté díky penaltě v závěru remizovala s Prostějovem a čtyřmi góly vyprovodila rezervu Slavie. Solidní formu potvrdili svěřenci trenérské dvojice Marek Nikl – Tomáš Zápotočný v duelu proti Třinci, kde si už v prvním poločase vypracovali rozhodující dvoubrankový náskok.

Nikl se Zápotočným vedou mladý tým. Jediným třicátníkem je v něm někdejší útočník Plzně či české reprezentace, příbramský odchovanec Tomáš Vágner. Středočechům rozhodně nechybí sebevědomí. Hned v úvodu sezony to ukázal třiadvacetiletý kapitán Marcel Čermák. „Kádr se přes léto dost obměnil, máte se na co těšit. Pokud budeme pokračovat ve výkonech jako proti Táborsku, můžeme hodně zamíchat kartami celé soutěže,“ řekl po prvním ligovém kole.

Celek od Litavky teď opravdu kartami míchá. Od dvanáctého srpna sedmkrát za sebou neprohrál a v tabulce aktuálně figuruje na třetím místě. Na druhý Vyškov přitom ztrácí jediný bod, na vedoucí Líšeň pak čtyři body.