pondělí 05.09.2022

Utkání FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY živě zdarma na sporttotal.cz

Utkání FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY živě zdarma na sporttotal.cz

pondělí 05.09.2022
Jubilejní 30. sezóna FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY odstartovala na konci července a fanoušci mají od jejího startu možnost poprvé v historii F:NL sledovat utkání soutěže živě prostřednictvím streamů na internetové platformě sporttotal.cz, a to zcela zdarma.

„Jsme rádi, že naše jednání se společností Pragosport, výhradním držitelem práv, byla úspěšná a fanouškům tak můžeme od nové sezóny naservírovat hodiny skvělé fotbalové podívané plné zajímavých gólů a situací. Věříme, že si u nás každý fotbalový fanoušek přijde na své a užije si živě sledování svého oblíbeného klubu,“ řekl jednatel společnosti LOKO TRANS Media s. r. o. (LT Media) Radek Pivoňka. Právě společnost LT Média bude technicky zajišťovat přenosy z druholigových stadionů. „Jsme rádi, že se našel subjekt, který věnoval prostředky a úsilí pro technické řešení a věřím, že fanouškům nabídne kvalitní přenosy. Téměř všechna utkání budou k vidění na jedné platformě a současně doufáme, že se díky tomu zvýší i vizibilita ligových i klubových partnerů,“ řekl k novému projektu Daniel Hajný, obchodní a marketingový ředitel Ligové fotbalové asociace.

Na jednotlivých stadionech bylo nutné instalovat moderní technologické prvky a zařízení. „Byla nutná významná součinnost druholigových klubů a je třeba jim za nasazení vlastních kapacit pro dobro společného projektu poděkovat. Obzvlášť v hektických chvílích před začátkem sezóny a v průběhu prvních testovacích přenosů to měli na mnoha místech složité,“ připomněl Daniel Hajný. Autonomní kamera má zpravidla dvě až čtyři čočky, které ve vysokém rozlišení snímají panoramatickým záběrem celou hrací plochu. Klíčovou roli hraje speciální software, který záběry zpracovává tak, aby vznikl jednolitý nepřerušovaný pohled. Pak do hry vstupuje umělá inteligence, která na základě pohybu hráčů a míče skládá přenos jako celek. Umělá inteligence se navíc v průběhu času zlepšuje, dokáže se totiž „učit“ každým odstreamovaným utkáním. „Ostatně samotné kluby FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nám v přípravě tohoto projektu velmi pomohly se zajištěním infrastruktury a rád bych jim a LFA poděkoval za proaktivní a vstřícný přístup k naší spolupráci,“ dodal Radek Pivoňka.

Na on-line platformě sporttotal.cz jsou zápasy F:NL snímány autonomními kamerami vybavenými umělou inteligencí a speciální algoritmy, které umožňují vysílání přímého přenosu z fotbalového utkání ve FullHD rozlišení bez nutnosti zajištění produkce přímo na místě. Na webu sporttotal.cz se pravidelně vysílá sedm zápasů každého hracího kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Streamy jsou dostupné zdarma. Práva na exkluzivní vysílání jednoho utkání i nadále drží televizní stanice ČT sport.

Úvodní foto: Martin Malý, fkdukla.cz