pondělí 29.08.2022

Prvním Přihraj:Králem asistencí nové sezony je mladoboleslavský lídr Marek Matějovský

Prvním Přihraj:Králem asistencí nové sezony je mladoboleslavský lídr Marek Matějovský

pondělí 29.08.2022
Praha – Přihraj:Král asistencí zná v sezoně 2022/23 svého premiérového vítěze. Statistiku, která oceňuje nejúspěšnější asistenty, mezi 1. a 5. kolem nového ročníku FORTUNA:LIGY ovládl mladoboleslavský záložník Marek Matějovský. Ten svým spoluhráčům připravil hned čtyři gólové přihrávky.

Zkušený středopolař se svým týmem na úvod sezony získal bod ve Zlíně za bezbrankovou remízu, a pak se rozjel do skvělé formy. V domácím remízovém utkání s Jabloncem (2:2) proměnil penaltu, a pak už chystal góly pro své spoluhráče.

V utkání na půdě Brna z rohu našel přesně Milana Škodu, který hlavičkou otevřel skóre. V domácím souboji se Spartou, za kterou Matějovský v minulosti nastupoval, po jeho přímém kopu skóroval Denis Donát. A pak kapitán středočeského celku oprášil úspěšnou spolupráci s Milanem Škodou.

Ve vršovickém Ďolíčku, kde Mladou Boleslav vyzvaly Pardubice, Matějovský během pěti minut dvakrát posadil centr na hlavu Škody, který neomylně zakončil. Mladoboleslavští nakonec v utkání zvítězili 3:0 a čtyřicetiletý borec se skvělou kopací ovládl statistiku Přihraj:Král asistencí. 

Čtyři gólové přihrávky v úvodních pěti kolech? Ty nasbíral pouze Marek Matějovský. Ten tak v následujících pěti zápasech nastoupí s označením Přihraj:Král asistencí na rukávu a po skončení sezony bude dres i s jeho podpisem vydražen. Výtěžek aukce poputuje na Nadační fond Zelený život.

Více informací o statistice Přihraj:Král asistencí naleznete zde.

Úvodní FOTO: fkmb.cz


Podívejte se na gólové přihrávky Marka Matějovského

FC Zbrojovka Brno – FK Mladá Boleslav 3:1 (přihrávka na gól na 0:1)

FK Mladá Boleslav – AC Sparta Praha 1:3 (přihrávka na gól na 1:0)

FK Pardubice – FK Mladá Boleslav 0:3 (přihrávka na gól na 0:1)

FK Pardubice – FK Mladá Boleslav 0:3 (přihrávka na gól na 0:2)