čtvrtek 11.08.2022

S hráčem Martinem Cedidlou bylo zahájeno disciplinární řízení

S hráčem Martinem Cedidlou bylo zahájeno disciplinární řízení

čtvrtek 11.08.2022
Disciplinární komise LFA na svém dnešním zasedání mimo jiné zahájila disciplinární řízení s hráčem FC TRINITY Zlín za jeho surovou hru v utkání 2. kola FORTUNA:LIGY na hřišti SK Slavia Praha, při kterém došlo ke zranění domácího hráče.

Peněžité tresty za přestupky z prvního ligového kola za nedostatečnou pořadatelskou službu si dnes odnesly Sparta a Teplice.

Komentář předsedy DK LFA p. Richarda Bačka

„Disciplinární řízení bylo zahájeno za přečin, za který měl být hráč Cedidla při utkání podle dostupných záběrů vyloučen, což ve svém stanovisku potvrdila i Komise rozhodčích FAČR. Postižený hráč Slavie současně utrpěl při střetu s Cedidlou zranění, pro které utkání nedohrál a které současně vedlo k jeho vyřazení ze sportovní činnosti na delší dobu, což bylo ze strany pražského klubu doloženo dnes doručenou lékařskou zprávou. Z tohoto důvodu se jedná o situaci, která umožňuje disciplinární komisi podrobit disciplinárnímu řízení hráče, přestože jeho chování nebylo postiženo vyloučením přímo rozhodčím na hrací ploše. Protože hráč nebyl vyloučen přímo v utkání, nemá podle disciplinárního řádu předběžně zastavenou závodní činnost a do vyřešení případu tak může nastupovat k soutěžním utkání.“

Foto: slavia.cz


Dokumenty