čtvrtek 30.06.2022

Dalas se představí na FIFA 22 Global Series Playoffs!

Dalas se představí na FIFA 22 Global Series Playoffs!

čtvrtek 30.06.2022
Vítěz uplynulého ročníku e:LIGY Dalas se v Londýně představí na FGS Playoffs, odkud vede cesta na FIFAe World Cup 2022.

Letošní ročník e:LIGY byl pro hráče zajímavý nejen pro svoji prestiž a celkové prize money, ale také přímým slotem na FIFA Global Series Playoffs pro vítěze ligy.

Ve finále e:LIGY se utkali FC Baník Ostrava (Dalas a Totik) a FCVP Esport (Laky a Huhnak). Reprezentanti týmu ze Slezska si se svými soupeři dokázali poradit 3:1 na zápasy a odnesli si tak titul mistra české esportové ligy. Hráči Baníku si to poté mezi sebou rozdali v přímém souboji, ze kterého vzešel vítězně Dalas a ten se tak mohl radovat z postupového spotu na letošní FGS Playoffs.

Na letošním ročníku FIFA 22 Global Series Playoffs se představí celkem 128 hráčů z celého světa, kteří si to mezi sebou rozdají o 32 postupových pozic a celkové prize money v hodnotě 500 tisíc dolarů. Celá akce se odehrává na LAN v Londýně a 32 postupujících hráčů se o týden později přesune do Kodaňské Bella Areny na FIFAe World Cup, kde vítěz získá 250 tisíc dolarů. 

Martin “Dalas” Vujtík odstartuje svoji pouť turnajem již tento čtvrtek v prvním kole Swiss roundu proti německému hráči Umutovi, který zastupuje esportový tým klubu z Lipska. Zápas začíná v 15:00. Celý turnaj můžete sledovat na twitch kanále EASPORTSFIFA.