pátek 24.06.2022

Ligová fotbalová asociace reaguje na prohlášení TIPSPORT a.s.

Ligová fotbalová asociace reaguje na prohlášení TIPSPORT a.s.

pátek 24.06.2022
Ligová fotbalová asociace považuje za nutné zareagovat na dnešní prohlášení společnosti TIPSPORT a.s.

LFA samozřejmě vítá informace o rostoucím zájmu potenciálních partnerů a sponzorů, který je nejlepším důkazem, že atraktivita nejvyšších fotbalových soutěží v České republice v očích stávajících i potencionálních partnerů nadále stoupá.

LFA se nicméně ostře ohrazuje proti nepravdivým či hrubě zkresleným informacím v tiskové zprávě společnosti TIPSPORT a.s.

„V první řadě není pravdivá informace o tom, že bych se já či kdokoliv jiný z vedení LFA pokoušel na středečním jednání Ligového grémia vyvolat hlasování o nabídce stávajícího generálního partnera FORTUNA:LIGY A FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, společnosti FORTUNA GAME a.s. Nejen, že se tak nestalo, ale kluby byly naopak již předem informovány, že o žádném takovém návrhu nebude na tomto jednání hlasováno,“ poznamenal Dušan Svoboda, předseda Ligového výboru LFA.

Skutečností je, že Ligový výbor LFA seznámil členské kluby s vývojem jednání se společností FORTUNA, se kterou LFA diskutuje podmínky možného narovnání vzájemných práv a povinností v souvislosti s omezenou možností plnění po dobu tzv. covidových restrikcí včetně možnosti prodloužení spolupráce o jeden rok s tím, že konečný návrh bude předložený k rozhodnutí Ligovému grémiu LFA.

„Musíme se jako LFA ohradit proti tvrzení, že by byly kluby nabádány k přijetí nabídky, která by pro ně měla být méně výhodná, či dokonce náznakům nějakého protisoutěžního jednání. Jak společnost Tipsport ve své zprávě uvádí, je sama partnerem a sponzorem celé řady fotbalových klubů, stejně jako klubů či soutěží v jiných sportovních odvětvích a nedomnívám se proto, že by snad LFA v oblasti reklamy či sponzoringu měla či mohla narušovat hospodářskou soutěž,“ pokračoval Dušan Svoboda.

Je zcela nepochybně ve výsostném zájmu klubů i samotné LFA, aby své partnery vybírala s maximální péčí ve snaze dosáhnout co nejlepších podmínek vzájemné spolupráce. Vedení LFA v této souvislosti opakovaně deklarovalo, že příštího generálního partnera svých soutěží bude vybírat ve veřejné soutěži.

Tím však není vyloučeno, že se kluby LFA mohou rozhodnout, že s ohledem na mimořádné okolnosti související s covidovými restrikcemi se nejprve přikloní k variantě narovnání vztahů se stávajícím generálním partnerem, který se v této složité době zachoval ve vztahu k LFA férově a vstřícně, včetně možného prodloužení spolupráce o jeden rok. Jak členské kluby, tak i ostatní, může vedení LFA ubezpečit, že v této souvislosti zodpovědně vyhodnotí všechny významné okolnosti a Ligovému grémiu LFA předloží tuto otázku k rozhodnutí.