pátek 20.05.2022

Reakce LFA na vyjádření trenéra FK Mladá Boleslav v Deníku Sport

Reakce LFA na vyjádření trenéra FK Mladá Boleslav v Deníku Sport

pátek 20.05.2022
V reakci na článek Deníku Sport, ve kterém zazněla kritika termínové listiny nadcházející sezóny ze strany trenéra FK Mladá Boleslav Pavla Hoftycha a další mediální výstupy na toto téma, by Ligová fotbalová asociace ráda uvedla několik faktů.

V prvé řadě je třeba zmínit, že termínovou listinu pro každý soutěžní ročník schvalují vždy samy kluby na zasedání Ligového grémia. Termínová listina pro nadcházející sezónu byla takto stvrzena zástupci všech členských klubů LFA, tedy včetně klubu FK Mladá Boleslav, na zasedání Ligového grémia 2. února 2022.

Hlasování předcházela široká debata napříč všemi kluby, během které zaznělo a bylo následně zohledněno několik požadavků samotných klubů.

Především kluby, které dodávají hráče do národních reprezentačních výběrů a současně startují v evropských pohárech, požadovaly po minulých náročných sezónách posunutí startu sezóny 2022/23 o týden později, než bývá obvyklé.

A tým národního mužstva hraje 4 náročná utkání v Lize národů, místo obvyklých dvou.

„Červnový reprezentační sraz je o týden delší, než bývalo zvykem, a místo obvyklých devíti dnů budou národní celky trávit spolu více než dva týdny. To se týká i reprezentantů mládežnických výběrů, kteří díky tomu mají o týden delší sezónu než obvykle. Hráči potřebují po sezóně důkladně zregenerovat a následně se připravit na nový ročník,“ řekl k některým důvodům finální podoby termínové listiny předseda Ligového výboru LFA Dušan Svoboda.

Téměř všechny české kluby v evropských klubových soutěží vstoupí letos již do druhého předkola pohárů a před zasedáním Ligového grémia v této souvislosti na základě zkušeností z minulých let zazněl požadavek na volný víkend mezi úvodním a odvetným zápasem druhého předkola.

Z těchto důvodů následně kluby odhlasovaly termínovou listinu se startem soutěží na konci července.

„V rámci diskuze se s nesouhlasným stanoviskem neozval žádný z našich členských klubů a během hlasování nebyl ani jeden hlas proti. Termínové listiny obou našich profesionálních soutěží byly přijaty jednohlasně, tedy včetně zástupce klubu FK Mladá Boleslav,“ dodal Dušan Svoboda.

Článek na iSport.cz


Dokumenty