čtvrtek 14.04.2022

Disciplinární komise LFA zahájila řízení s Táborskem

Disciplinární komise LFA zahájila řízení s Táborskem

čtvrtek 14.04.2022
Disciplinární komise LFA na svém dnešním zasedání ukládala peněžité pokuty klubům za masivní použití pyrotechniky a další přestupky v nedávných utkáních.

Kromě toho se zabývala také incidentem z utkání FK Pardubuce - FK Jablonec mezi fanouškem a trenérem hostů p. Petrem Radou, kterému byla udělena důtka. Domácí klub obdržel peněžitou pokutu ve výši 30 tisíc korun.

Komentář předsedy DK LFA p. Richarda Bačka: „Chování fanouška Pardubic při utkání s Jabloncem bylo zcela nepřijatelné a postup pořádajícího klubu vůči němu měl být z našeho pohledu významně důraznější, než jak pardubický klub postupoval. Na druhou stranu trenér nejvyšší fotbalové soutěže by měl zachovat dekorum a v takovýchto situacích reagovat jinak. Trenér Petr Rada se osobně dostavil na jednání Disciplinární komise a vysvětlil pohnutky svého jednání.“

Disciplinární komise také na popud vedení soutěže projednávala případ nesehraného utkání 23. kola F:NL mezi MFK Chrudim a FC MAS Táborsko. S hostujícím klubem, který nedorazil do místa konání zápasu, zahájilo disciplinární řízení.

Komentář předsedy DK LFA p. Richarda Bačka: „Vedení soutěže předalo případ nesehraného utkání MFK Chrudim – FC MAS Táborsko Disciplinární komisi LFA s tím, že hostující klub se nedostavil ke středečnímu utkání 23. kola v Chrudimi ani v průběhu čekací doby. Klub FC MAS Táborsko se vyjádřil ve smyslu, že do místa konání zápasu nedojel z důvodu uzavřené dálnice po dopravní nehodě na cestě k zápasu. Disciplinární komise se rozhodla s klubem Táborska zahájit disciplinární řízení a současně ho vyzvala k doložení tvrzení o nemožnosti dojet na utkání včas.“


Dokumenty