pátek 01.04.2022

Baník Ostrava ovládl třetí ročník e:LIGY a o EA SPORTS™ FIFA 22 Global Series si zabojuje Dalas

Baník Ostrava ovládl třetí ročník e:LIGY a o EA SPORTS™ FIFA 22 Global Series si zabojuje Dalas

pátek 01.04.2022
Třetí ročník e:LIGY vyvrcholil finálovým programem o posledním březnovém víkendu, který přinesl překvapivého vítěze – tým FC Baník Ostrava. Borci Martin "Dalas" Vujtík a Miroslav "Totikjepan" Toth si v sobotním dramatickém semifinále zajistili účast v boji o titul dokonalým obratem z 0-2 na 3-2 v souboji se Zlínem. Pouhá čtyři utkání pak stačila dvojici ze Slezska k zisku cenné trofeje proti favorizované Plzni, které nepomohl ani aktuálně nejlepší hráč T9Laky. V dodatečném vzájemném Bo2 zápase mezi mistry e:LIGY uspěl Dalas, který tak získal vstupenku do kvalifikace EA SPORTS FIFA 22 Global Series Playoffs.

Ligové fotbalové asociaci, která je organizátorem nejprestižnějšího turnaje české EA SPORTS FIFA scény, se i letos podařilo přilákat k atraktivní e:LIZE významně početné publikum. „Pro tento ročník jsme změnili herní formát, který přinesl více emocí a pozitivní ohlasy od samotných hráčů i partnerů. Přibylo zápasů či turnajů i s tím spojených streamů. Současně vnímáme pozitivní vývoj u našich klubů, kde e:LIGA plní návodnou roli pro vybudování esportových divizí, které klubům přinášejí trochu jinou vizibilitu, odlišné publikum a často nové partnery z jiných oblastí,“ vysvětlil obchodní a marketingový ředitel LFA Daniel Hajný.

Konečné pořadí e:LIGY 2021/22

  1. FC Baník Ostrava (Dalas, Totikjepan)
  2. FCVP Esport (T9Laky, Huhnak)
  3. MFK Karviná (Miki, DRMi)
  4. FC FASTAV Zlín (Marioooso, Matko)

Vítězná dvojice hráčů Baníku získala velmi příjemnou finanční cenu v celkové výši 80 tisíc korun a vzájemně se popere o jednu místenku v kvalifikaci prestižního mezinárodního turnaje EA SPORTS FIFA 22 Global Series Playoffs. „Finálový zápas byly ohromné nervy a jsem neskutečně rád, že jsem zvládl rozhodnout už při prvním mečbolu a nemusel jít do rozhodující bitvy s Lakym, kde by to bylo hodně obtížné,“ říkal nadšeně ihned po zisku trofeje ostravský Martin "Dalas" Vujtík. Oba hráči patří současně mezi velké fanoušky slezského klubu, což jim dodávalo v rozhodují fázi e:LIGY velký elán. „Jsme moc rádi, že se podařilo vyhrát trofej pro Baník, navíc v roce výročí klubu. Věříme, že to nakopne celou esportovou divizi v našem klubu,“ doplnil hráč Baníku s přezdívkou Dalas.

Byl to právě hráč Dalas, který potom uspěl ve vzájemném souboji proti Totikovi hraném na dva zápasy v poměru 8:2 a zajistil si velmi prestižní místenku do kvalifikace mezinárodního EA SPORTS FIFA 22 Global Series Playoffs, kde mají hráči šanci kvalifikovat se na největší světový turnaj FIFAe World Cup Final.

Sklonit ve finále před soupeřem se musel i zkušený hráč Plzně T9Laky, když v prodloužení podlehl Totikovi v klíčovém třetím zápasu finálové série. Plzeňský hráč si tak se svým týmem FCVP Esport došel pro druhé místo, čímž zkompletoval medailovou sbírku. Západočeši totiž nechyběli v TOP3 v ani jednom ze tří ročníků e:LIGY. „I když to pro nás skončilo smolně, tak jsem si letošní e:LIGU moc užil. Jsem rád, že se podařilo uspořádat jako dlouhodobou soutěž, po které jsme jako hráči volali. Nikdy bych nečekal, že to tak bude, ale jako Plzeň jsme historicky nejúspěšnější fotbalový klub na poli esportu u nás. Přesto mě dnes mrzí, že nám o kousek unikla trofej i možnost zabojovat o účast v Global Series,“ zalitoval nejlepší český hráč v plzeňských službách Lukáš „Laky“ Pour. V utkání o třetí místo dominovali zástupci Zlína, kteří nedali šanci Karviné, v jejímž dresu letos nastupoval obhájce loňského zlata Miki.