středa 30.03.2022

LFA uspořádá atraktivní fotbalové dny pro ukrajinské děti

LFA uspořádá atraktivní fotbalové dny pro ukrajinské děti

středa 30.03.2022
Ligová fotbalová asociace se rozhodla v rámci kampaně Liga pro Ukrajinu podpořit sportovní aktivity ukrajinských dětí, které musely před válkou ve své domovině utéct do České republiky. Ve spolupráci s nadačním fondem Děti Ukrajiny a ligovými partnery uspořádá Nadační fond LFA Zelený život fotbalové dny plné zábavy a sportovního zápolení.

Akce Liga pro Ukrajinu se uskuteční v několika lokalitách po celé České republice. „V současné chvíli intenzivně pracujeme na přípravách, abychom mohli co nejdříve oznámit všechny termíny. Na organizaci fotbalových dnů vyčleníme finanční prostředky z našeho nadačního fondu Zelený život a současně věříme, že se na akci budou podílet i naši ligoví partneři,“ řekl k přípravám Daniel Hajný, obchodní a marketingový ředitel LFA.

Hlavní aktivitou pro ukrajinské děti bude organizovaný trénink na hřišti, který bude doplněn o různé fotbalové i jiné sportovní atrakce. Celodenní program pak vyvrcholí fotbalovým turnajem a návštěvou ligového utkání. „Věříme, že dětem nabídneme zábavný program, díky kterému alespoň na krátký čas mohou odhodit myšlenky na katastrofu v jejich rodné vlasti. Akce Liga pro Ukrajinu nebude věkově omezena a díky spolupráci s nadačním fondem Děti Ukrajiny můžeme počítat s účastí několika desítek dětí v každé lokalitě,“ vysvětlil Štěpán Hanuš, ředitel komunikace a PR Ligové fotbalové asociace.

Vedle jednorázových fotbalových dnů se rozhodla Ligová fotbalová asociace ještě nabídnout vstupenky na ligová utkání ukrajinským rodinám, které do ČR museli odcestovat z důvodu válečného konfliktu. „Víme, že podobnou nabídku již zveřejnilo několik českých klubů. LFA má k dispozici díky smluvnímu vztahu s jednotlivými kluby určitý počet volných vstupenek, které se nyní dostanou k ukrajinským uprchlíkům,“ doplnil Daniel Hajný.

LFA projekt realizuje s Nadačním fondem Děti Ukrajiny, který je zaměřený na výchovu a vzdělávání ukrajinských dětí do 17 let „Děkujeme Ligové fotbalové asociaci za její nabídku vstupenek na fotbalová utkání a sportovních programů pro děti a mládež z řad ukrajinských uprchlíků! Možnost mimoškolních programů je pro děti skvělá, zdravý pohyb a zábava napomáhají k celkové pohodě každého člověka, nemluvě o potřebě překonat nedobré zážitky předchozích dní a vrátit se co nejdříve k alespoň trochu normálnímu životu," dodal Martin Mařan koordinátor Nadačního fondu Děti Ukrajiny.