pátek 18.03.2022

Osmifinále a čtvrtfinále play-off e:LIGY už je za dveřmi!

Osmifinále a čtvrtfinále play-off e:LIGY už je za dveřmi!

pátek 18.03.2022
Nadcházející víkend přinese napínavé bitvy vyřazovacího pavouka letošního ročníku e:LIGY – nejprestižnějšího turnaje české FIFA scény pod hlavičkou Ligové fotbalové asociace. Po základní části, ve které se šestnáct mužstev utkalo systémem každý s každým, je na pořadu osmifinále (sobota 19. března) a čtvrtfinále (neděle 20. března). Všechny klíčové souboje o postup do velkého finále budou k vidění v živém přenosu na streamu, který oba dny odstartuje v 14 hodin.

Program osmifinále – sobota

Osmifinále 1: Bohemians Praha 1905 vs FK Pardubice (14:00)

Bohemians se nevydařil příliš start do sezóny, ale postupem času začlo duo Saint a K1leris nabírat formu a nakonec se s 28 body usadili na pátém místě tabulky. Jejich soupeřem v osmifinále budou Pardubice. Duo JamesBony a Efik postoupili z předkola, ve kterém si poradili 3:1 s týmem Slovácka. Týmy se v této sezóně spolu utkali v 2. kole, kde Bohemians zvítězili 4:0.

Osmifinále 2: SK Slavia Praha vs SK Dynamo Č. Budějovice (16:00)

Pražská Slavia skončila v základní části celkem překvapivě až na 7. místě. Nutno však dodat, že na 4. příčku jim chyběl pouze jediný bod. Jejich soupeřem budou České Budějovice, které sezónu zakončili na desáté příčce a museli tak projít v předkole přes Olomouc (3:2). Vzájemný zápas těchto klubů proběhl v 5. kole, ve kterém se lépe dařilo Slavii, jež vyhrála 3:1.

Osmifinále 3: AC Sparta Praha vs FC Slovan Liberec (18:00)

Sparta zůstala v sezóně lehce za očekáváním a skončila až na 8. příčce. Duo Emerickson a Caster vyzvou Liberec, který skončil v základní části hned za nimi na příčce 9. Liberec bude reprezentovat PanPeca a Mrkyy, který naskočil do ligy až v půlce základní části poté co vyměnil RealDanka. Mrkyy se od nástupu prezentuje ve velké formě a v tomto zápase tak bude na co koukat. V základní části se týmy utkali v 6. kole, kde se rozešly smírně.

Osmifinále 4: FK Jablonec vs FK Mladá Boleslav (20:00)

Mladíci z Jablonce se dlouho drželi v top čtyřce, avšak pár zaváhání ke konci sezóny je odsunulo nakonec na 6. pozici. Jejich soupeřem bude duo z Mladé Boleslavi, které si v předkole poradilo 3:0 s hráči Hradce Králové. Vzájemný zápas těchto klubů skončil přesvědčivě 4:0 pro tým ze severu Čech.

Program čtvrtfinále – neděle

Ve čtvrtfinále na své soupeře již čekají týmy Karviné, Zlína, Plzně a Ostravy, které se umístily na prvních čtyřech pozicích tabulky po základní části.

Čtvrtfinále 1: FCVP Esport vs vítěz osmifinále 3 (14:00)

Plzeňské duo Laky a Huhnak nás po celou sezonu přesvědčovalo o své kvalitě. Základní část Plzeňští hráči ovládli s náskokem 5 bodů a za celou sezonu prohráli pouze dvě utkání. Jejich soupeřem bude vítěz zápasu AC Sparta Praha/FC Slovan Liberec.

Čtvrtfinále 2: MFK Karviná Esports vs vítěz osmifinále 1 (16:00)

Za Karvinou se nám ve čtvrtfinále představí dvojice Drmi s Mikim. Jedna z nejlépe střílejících dvojic se v polovině sezóny nacházela na první příčce tabulky. Horší závěr je však nakonec posunul na konečné 4. místo. Jejich soupeřem bude vítěz duelu Bohemians Praha 1905/FK Pardubice.

Čtvrtfinále 3: FC Baník Ostrava vs vítěz osmifinále 4 (18:00)

V dresu Baníku nastupuje dvojice Dalas a Totik. Ze začátku nevýrazný tým, který se nakonec pořádně rozjel a probil se až na 3. místo po základní části. Ve svém utkání narazí na vítěze utkání FK Jablonec/FK Mladá Boleslav.

Čtvrtfinále 4: FC Fastav Zlín vs vítěz osmifinále 2 (20:00)

Matko a Marioso nás po celou sezonu přesvědčovalo svou efektivitou. Za celou základní část dokázali nastřílet neskutečných 175 branek, které jim zařídili konečnou druhou příčku. V neděli vyzvou vítěze zápasu SK Slavia Praha/SK Dynamo Č. Budějovice.

Všechna utkání budete moc sledovat na oficiálním twitch kanále e:LIGY.