pátek 18.03.2022

Zpátky do Vršovic. Přihraj:Králem asistencí byl korunován slávista Bah

Zpátky do Vršovic. Přihraj:Králem asistencí byl korunován slávista Bah

pátek 18.03.2022
Obránce pražské Slavie Alexander Bah je novým Přihraj:Králem asistencí letošní sezony FORTUNA:LIGY. Znamená to, že nositel sešívaného dresu se na pozici nejlepšího nahrávače nejvyšší soutěže vrátil po pětikolové pauze. Během ní patřil pomyslný trůn sparťanů Hložkovi, před ním na něm seděl dnes již bývalý slávista Stanciu. Dánský fotbalista, který do Edenu přišel na začátku loňského roku, připravil v rozmezí 21. a 25. kola F:L tři góly. Na konci února při kanonádě Pražanů proti Hradci Králové přitom vůbec nenastoupil. Na zisk speciálního žlutého čísla na drese mu tak stačily čtyři z pěti možných startů.

Čtyřiadvacetiletý Bah nejprve Slavii v polovině února pomohl k první jarní výhře. Odčinit překvapivou domácí porážku s Karvinou dokázali svěřenci trenéra Trpišovského na hřišti Slovácka. Tam uspěli díky gólu do šatny. Ve 44. minutě si Bah naběhl na křížnou přihrávkou od Schranze a jeho přízemní pas z prostoru uvnitř pokutového území usměrnil do sítě Lingr.

Další asistencí se rodák z městečka Arslev vyznamenal znovu těsně před přestávkou – tentokrát v malém pražském derby proti Bohemians 1905. Dvě minuty před vypršením prvního dějství převzal míč v rohu šestnáctky a jeho načechraný centr poslal nohou ze vzduchu do brány Olayinka. Červenobílí stejně jako v Uherském Hradišti zvítězili nejtěsnějším možným poměrem 1:0.

Potřetí se krajní bek, který má také gambijské občanství, podílel na slávistické trefě v bitvě o hlavní město proti Spartě. Znovu se přitom zapojil do akce, jež znamenala nakonec rozhodující branku. Po přihrávce Schranze odcentroval z pravé strany a ve vápně přesně hlavičkoval Lingr. Hostující brankář Holec si na balon sice sáhl, vytěsnit mimo tři tyče ho však nedokázal. Bah třetí duel v řadě zaúřadoval na sklonku prvního poločasu, tentokrát ve Vršovicích běžela 41. minuta.

Sérii asistencí v zápasech, do kterých zasáhl, přerušil Skandinávec s reprezentačními zkušenostmi až při prohře úřadujícího mistra v Liberci. Pod Ještědem navíc dostal čtvrtou žlutou kartu v sezoně a v neděli proti Českým Budějovicím bude sešívaným s jistotou chybět.

Dres Alexandera Baha ozdobí při utkáních FORTUNA:LIGY označení pro Přihraj:Krále asistencí. Následně na něj přibude hráčův podpis a poputuje do aukce. Její výtěžek obdrží Nadační fond  Zelený život.

Více informací o statistice Přihraj:Král asistencí naleznete zde.

Asistence Alexandera Baha

Slovácko – Slavia 0:1 (asistence na gól na 0:1)

Slavia – Bohemians 1905 1:0 (asistence na gól na 1:0)

Slavia – Sparta 2:0 (asistence na gól na 1:0)