pondělí 28.02.2022

LFA a IMG ARENA oznamují spolupráci v oblasti distribuce rychlých dat

LFA a IMG ARENA oznamují spolupráci v oblasti distribuce rychlých dat

pondělí 28.02.2022
IMG ARENA, přední společnost v oblasti sportovního obsahu a technologií, byla jmenována oficiálním odběratelem Ligové fotbalové asociace pro tzv. fast-betting data od sezóny 2022/23.

IMG ARENA prostřednictvím své divize sportovních služeb a sportovního sázení bude mít právo zachytit živá data ze zápasů obou nejvyšších českých fotbalových soutěží přímo na stadionu a během vteřiny je bude rozesílat stovkám licencovaných provozovatelů sázkových kanceláří po celém světě.

Smlouva mezi LFA a IMG ARENA byla uzavřena na základě výběrového řízení, které podpořila mezinárodní organizace European Leagues (Asociace evropských profesionálních fotbalových lig), jejímž je Ligová fotbalová asociace členem. Kontrakt obsahuje utkání FORTUNA:LIGY i FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

„Svět technologií ve sportu se posouvá mílovými kroky a jsme rádi, že můžeme spolupracovat s vysoce spolehlivou renomovanou společnosti v tomto oboru. Společnost IMG ARENA přinese pro celý evropský fotbal prvotřídní produkt, který bude začleněn do sportovních sázkových značek po celém světě. Díky jejich odborným znalostem posílíme naši distribuci a rozšíříme náš záběr ve skutečně globálním měřítku," řekl Dušan Svoboda, předseda Ligového výboru Ligové fotbalové asociace.

„Tato nová spolupráce s European Leagues bude mít pro naše podnikání transformační význam a posílí naši pozici světového lídra v oblasti technologií pro sběr a distribuci sportovních dat. Jsme odhodláni chránit integritu sportu a od svého založení v roce 2012 zastáváme konzistentní pozici a závazek distribuce oficiálního obsahu," okomentoval uzavřený kontrakt Freddie Longe, výkonný ředitel společnosti IMG ARENA.

IMG ARENA se sídlem v Londýně je centrem sportovního obsahu a technologií, které slouží ekosystémům sportu, sportovního sázení a sportovních médií. IMG ARENA zajišťuje živé přenosy a datové kanály pro více než 45 000 sportovních událostí ročně, stejně jako pro virtuální sportovní produkty na vyžádání a front-endová řešení včetně UFC Event Centre. Mezi klienty společnosti IMG ARENA patří mj. ATP, UFC, European Tour, PGA Tour, Euroliga, MLS a FA.