středa 24.11.2021

Žluté číslo bude zdobit dres Slavie, Přihraj:Králem asistencí se stal Nicolae Stanciu

Žluté číslo bude zdobit dres Slavie, Přihraj:Králem asistencí se stal Nicolae Stanciu

středa 24.11.2021
Záložník pražské Slavie Nicolae Stanciu je novým Přihraj:Králem asistencí letošní sezony FORTUNA:LIGY. Na pozici nejlepšího nahrávače vystřídal královehradeckého Adama Vlkanovu. Rumunský reprezentant v období od 11. do 15. kola nejvyšší soutěže připravil spoluhráčům čtyři branky, na které potřeboval jen tři duely. Jeden z hodnocených zápasů – remízový souboj červenobílých s Českými Budějovicemi – přitom zcela vynechal.

Osmadvacetiletý Stanciu si v počtu asistencí výrazně polepšil. Do 30. října zaznamenal pouze jednu, když v polovině srpna přispěl k vítězství Slavie na hřišti Mladé Boleslavi. Tehdy vyslal křížným pasem do úniku Schranze, který prostřelil brankáře Šedu a přidal druhou branku hostujícího týmu.

V poslední říjnový den se Stanciu prezentoval další gólovou nahrávkou. Ve šlágru třináctého kola proti Plzni vypálil po rohovém kopu zpoza šestnáctky. Brankář Staněk střelu z voleje vyrazil lehce do strany a dobíhající Ondřej Lingr poslal balon do sítě.

Ještě lépe si středopolař sešívaných vede po reprezentační přestávce. Při kanonádě Slavie ve druhém poločase utkání proti Pardubicím asistoval dvakrát. V obou případech přitom našel spoluhráče za soupeřovou obranou. Nejprve oslovil Lingra, který uspěl s pokusem placírkou k bližší tyči. Poté nabídl stoprocentní šanci Ekpaiovi, který se postaral o poslední z pěti tref výběru Jindřicha Trpišovského.

Rodák z rumunského města Alba Iulia se podílel také na dalším pětigólovém představení aktuálního lídra tabulky F:L. Po jeho centru – jak jinak, než za obrannou řadu protivníka – udělal Jan Kuchta kličku jabloneckému brankáři Hanušovi a zvýšil na 2:0 pro slávisty.

Dres Nicolae Stancia zkrášlí při zápasech FORTUNA:LIGY označení pro Přihraj:Krále asistencí. Následně na něj přibude hráčův podpis a poputuje do aukce. Její výtěžek obdrží Nadační fond Zelený život.

Více informací o statistice Přihraj:Král asistencí naleznete zde.

Stanciuovy asistence

Slavia – Plzeň 2:0 (přihrávka na gól na 2:0)

Pardubice – Slavia 0:5 (přihrávka na gól na 0:4)

Pardubice – Slavia 0:5 (přihrávka na gól na 0:5)

Slavia – Jablonec 5:0 (přihrávka na gól na 2:0)