pátek 05.11.2021

Ligová fotbalová asociace spouští nový fotbalový podcast SMART FOOTBALL

Ligová fotbalová asociace spouští nový fotbalový podcast SMART FOOTBALL

pátek 05.11.2021
Ligová fotbalová asociace přichází s novým formátem fotbalového podcastu. Pod názvem SMART FOOTBALL bude jednou měsíčně vycházet povídání zajímavých hostů o zákulisí profesionálního klubového fotbalu. S podporou svého oficiálního partnera, společností ELKO EP, chce LFA všem fanouškům ligových klubů dopodrobna představit činnost odborníků v různých sférách činnosti kolem FORTUNA:LIGY.

Podcast SMART FOOTBALL poskytne fanouškům inteligentní pohled na fungování profesionálního fotbalu v Česku a přinese jim nadčasová témata moderních technologií a řadu cenných zákulisních informací. První díl podcastu SMART FOOTBALL pojednává o využívání herních dat a fitness hodnot z utkání i z tréninků trenérskými štáby. „Datové analýzy jsou stále více populární pomůckou nejen trenérů. O hodnotách naběhaných kilometrů, sprintu a další spousty tzv. fitness dat se baví sami fanoušci, a proto jsme si tohle téma vybrali pro hned první díl našeho podcastu. Chceme dění kolem profesionálního fotbalu představit fanouškům, posluchačům zajímavou a příjemnou formou,“ říká obchodní a marketingový ředitel LFA Daniel Hajný, který nový pořad moderuje.

Hlavním hostem prvního dílu nového pořadu byl hlavní trenér SK Dynamo České Budějovice David Horejš. „Statistická data ze zápasů i tréninku jsou dnes už nedílnou součástí přípravy každého trenéra v lize. Pro většinu trenérů ale i hráčů je to také zpětná vazba, protože většinou víme, jak by se hráči na jednotlivých postech měli chovat. My se těmito parametry zabýváme třeba i v oblasti skautingu,“ uvedl mimo jiné David Horejš. Druhým hostem podcastu byl Jakub Andrýsek ze společnosti InStat, která je již řadu let oficiálním dodavatelem statistik z FORTUNA:LIGY. „V každém utkání rozpoznáme 1500 až 2000 různých mikrosituací, které zkoumáme na různých parametrech a evidujeme v tzv. match reportech. Mohu to uvést na příkladu přihrávky, kterých rozlišujeme vždy sedm druhů,“ popisoval práci kolegů z InStatu Jakub Andrýsek, který dále prozradil i způsob sběru dat a další zajímavosti z praxe.

Partnerem podcastu je společnost ELKO EP, která vyrábí a dodává pod značkou SMART HOME chytré aplikace do domácností. Podcast SMART FOOTBALL lze odebírat a poslouchat na všech obvyklých platformách jako Spotify, Apple Podcast, Google Podcasts, PocketCasts, Deezer a mnoha dalších místech včetně Youradio Talk od Evropy 2.