středa 20.10.2021

Nejbližší dva zápasy Karviné odloženy na neurčito

Nejbližší dva zápasy Karviné odloženy na neurčito

středa 20.10.2021
Vedení soutěže odložilo na neurčito dvě nejbližší ligová utkání MFK Karviná, která měl slezský klub odehrát v rámci nejbližších dvou kol FORTUNA:LIGY, a to z důvodů nařízení Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje, která rozhodla o karanténních opatřeních ve vztahu k významnému počtu členů týmu Karviné.

Každý klub před aktuální sezónou zaslal jmenný seznam 30 členů svého družstva. Podle ustanovení v Rozpisu celostátních soutěží může řídící orgán soutěže odložit zápas ve chvíli, kdy z tohoto seznamu zůstane klubu po uvalení karanténních opatření a izolace nemocných osob méně než 13 hráčů do pole a jeden brankář. MFK Karviná má v současné chvíli podle dokumentů vydaných místně příslušnou hygienickou stanicí mimo hru 20 hráčů (z toho šest v izolaci a čtrnáct v karanténě). Proto LFA vyhověla žádosti karvinského klubu o odložení nejbližších dvou zápasů FORTUNA:LIGY.

Na neurčito byl tedy odložen očekávaný domácí duel Karviné v derby proti Baníku z původního termínu 23. října od 19:00 hodin, stejně jako následující ligové utkání v Ďolíčku proti pražským Bohemians, které se mělo uskutečnit v sobotu 30. října od 15 hodin. O náhradních termínech obou zápasů rozhodne řídící orgán soutěže v nejbližší době.