čtvrtek 07.10.2021

Hradec Králové má Přihraj:Krále asistencí, stal se jím štírek Vlkanova

Hradec Králové má Přihraj:Krále asistencí, stal se jím štírek Vlkanova

čtvrtek 07.10.2021
Záložník Hradce Králové Adam Vlkanova získal pomyslnou korunu pro druhého Přihraj:Krále asistencí v sezoně 2021/22. V období od 6. do 10. kola FORTUNA:LIGY, které bylo pro udělení ocenění určující, nasbíral celkem čtyři asistence u gólů východočeského týmu.

Ač Vlkanova podle oficiálních údajů měří pouze 169 centimetrů a váží šedesát kilo, představuje hnací motor hradecké sestavy. Zahrát dokáže na postu „desítky“ neboli ofenzivního záložníka, stejně jako na obou křídlech. Nováček F:L v dosavadních zápasech nejčastěji praktikoval rozestavení, ve kterém hbitý šikula operoval s jedním nebo dvěma spoluhráči pod hrotovým útočníkem.

Vlkanova si během jednoho srpnového duelu, tří zářijových utkání a střetnutí zkraje října připsal dohromady čtyři asistence na trefách „Votroků“. Proti Českým Budějovicím (1:0) se podílel na klíčovém gólu zápasu, v regionálním souboji s Pardubicemi (2:0) nechyběl u obou vstřelených branek. Když pak Hradec proti mistrovské Slavii snižoval na konečných 1:4, opět se role přihrávajícího zhostil rodák z města na soutoku Labe a Orlice.

Ve všech sledovaných utkáních přitom sedmadvacetiletý Vlkanova strávil na trávníku většinu hracího času. Pokud střídal, došlo k tomu nejdříve v závěrečné desetiminutovce. Proti Pardubicím a naposledy Jablonci odešel na lavičku dokonce až v nastavení druhého poločasu.

Dres Adama Vlkanovy zkrášlí při zápasech FORTUNA:LIGY označení pro Přihraj:Krále asistencí. Následně na něj přibude hráčův podpis a poputuje do aukce. Její výtěžek obdrží Nadační fond Zelený život.

Více informací o statistice Přihraj:Král asistencí naleznete zde.

Asistence Vlkanovy

České Budějovice – Hradec Králové 0:1 (přihrávka na gól na 0:1)

Hradec Králové – Pardubice 2:0 (přihrávka na gól na 1:0)

Hradec Králové – Pardubice 2:0 (přihrávka na gól na 2:0)

Slavia – Hradec Králové 4:1 (přihrávka na gól na 4:1)

O Přihraj:Král asistencí