čtvrtek 12.08.2021

Jablonec pyká za pořadatelskou službu

Jablonec pyká za pořadatelskou službu

čtvrtek 12.08.2021
Peněžitý trest ve výši 100 tisíc korun vyfasoval FK Jablonec za nezabezpečení kabiny rozhodčích před vstupem jiných než delegovaných osob při nedělním utkání 3. kola FORTUNA:LIGY proti Bohemians Praha 1905.

Komentář předsedy DK LFA p. Richarda Bačka:

„Disciplinární komise shledala porušení povinností pořadatele spočívajících mimo jiné v tom, že kabina rozhodčích nebyla pořadatelsky vůbec zabezpečena proti neoprávněnému vstupu. Tím došlo k závažnému pochybení ze strany pořadatele nejen ve vztahu k Disciplinárnímu řádu, ale i ve vztahu k samotným Pravidlům fotbalu, která mají zabránit pochybnostech o regulérním průběhu utkání. Z tohoto důvodu proto Disciplinární komise přistoupila k uložení peněžitého trestu v takové výši.

Ze strany pana Pelty dle zápisu o utkání a zpráv delegátů nešlo například o verbální útok na rozhodčí, o příslib nějaké výhody nebo o něco podobného, a proto jeho jednání nenaplnilo skutkovou podstatu žádného disciplinárního přečinu jednotlivce dle stávajícího znění Disciplinárního řádu FAČR.

Disciplinární komise LFA současně podá podnět na úpravu Disciplinárního řádu FAČR, aby se do budoucna stalo takové jednání představitelů klubů disciplinárním přečinem.“

Dva zápasy si za červenou kartu z minulého utkání nezahrají Havelka s Hofmannem. Disciplinární komise na svém čtvrtečním zasedání dále udělovala tresty za použití pyrotechniky a nedodržení Protokolu opatření spojených s COVID-19.


Dokumenty