pátek 23.07.2021

Zelený život vstupuje do nové etapy s patrony Lafatou a Fantišem a s partnerem Louda Auto

Zelený život vstupuje do nové etapy s patrony Lafatou a Fantišem a s partnerem Louda Auto

pátek 23.07.2021
Ligová fotbalová asociace je významně aktivní na poli CSR projektů a nyní zvyžuje aktivitu u svého nadačního fondu Zelený život. Ten podporuje u fotbalu děti ze sociálně slabších rodin, když nabízí jednorázový finanční příspěvek ve výši do 10 tisíc korun za rok na náklady spojené s tréninkem a na sportovní vybavení.

Patrony nadačního fondu se nově stal bývalý reprezentant a historicky nejlepší střelec FORTUNA:LIGY David Lafata spolu s Antonínem Fantišem, který v současnosti hraje nejvyšší soutěž za FC FASTAV Zlín. „Mám velkou radost z toho, že se obě tak silné osobnosti zapojili do podpory Nadačního fondu Ligové fotbalové asociace. Zároveň si velmi vážím aktivity našeho automobilového partnera. Tyto dvě zásadní události pomohou generovat více prostředků pro další děti, kterým máme v úmyslu pomáhat,“ řekl k aktuální situaci v nadačním fondu Zelený život obchodní a marketingový ředitel LFA Daniel Hajný.

Ve spolupráci se svým partnerem Louda Auto nachystala navíc LFA na měsíc září novinku v podobě charitativní aukce ojetých vozů značky Škoda Fabia, ve kterých na jaře letošního roku jezdili zástupci 18 klubů FORTUNA:LIGY. „Jako každá moderní společnost i my se zasazujeme o celospolečenskou odpovědnost. Naše pozornost směřuje zejména k podpoře sportovců a ke sportovnímu vzdělávání mládeže. Díky spolupráci s LFA přišla skvělá příležitost propojit společně síly i v této oblasti a podpořit nadační fond Zelený život. Vymysleli jsme proto Louda Aukci+, což je online dražba vozů, které předtím vlastnily fotbalové kluby,“ zmínil Pavel Louda. V aukci bude všech osmnáct vozů ŠKODA Fabia Monte Carlo 70 kW COMBI v plné tovární záruce s manuální převodovkou. Aukce bude probíhat od 1. do 15. září 2021 na webových stránkách společnosti Louda auto. Na počátku aukce bude u vozů stanovena vyvolávací cena 429 000 Kč vč. DPH, k níž budou zájemci moci činit jednotlivé a neomezené příhozy. „Výtěžkem z aukce podpoříme nadaci Zelený život a tím i sportování dětí ze znevýhodněných rodin. Vítězové aukce si jako bonus budou moci například zvolit, zda budou chtít vůz předat v civilní úpravě nebo s kapotou podepsanou od všech současných hráčů fotbalového klubu. Pokud nám navíc přivezou svůj starý vůz na výkup, obdrží bonus 30 000 Kč za protiúčet,“ dodal Pavel Louda.

O Nadačním fondu Zelený život:

  • účinná podpora mladých fotbalistů a fotbalistek ve věku 5-15 let
  • finanční podpora na sportovní vybavení či členské příspěvky pro děti ze sociálně slabých rodin
  • žádosti o podporu posuzuje Správní rada nadačního fondu
  • žádosti se posuzují ve čtvrtletní frekvenci vždy pro nejméně pět nových dětí
  • vice info a žádosti o příspěvek na: www.zelenyzivot.org